Едногодишни магистратури по право в Tilburg University

Обмен на полезна информация - информация за факултетите, курсове, стажове, стипендии, полезни линкове.

Едногодишни магистратури по право в Tilburg University

от SkyLines » Сря Ное 16, 2011 12:07 pm

От 21-23 ноември 2011 год. водещият холандски университет Tilburg University ще се проведе презентации на тема „Учебни програми в Tilburg University” с практикуващи юристи и студенти по право от България. В рамките на срещите ще бъдат представени възможности за получаване на магистратури по право в рамките на една академична година. Срещите ще се проведат както следва:

София – 21 ноември – 18:30 ч. – Американски университет, Център „Илиев”, Студентски град
Пловдив – 22 ноември – 18:30 ч. – хотел „Санкт Петербург”
Варна – 23 ноември – 18:30 ч. – хотел „Голдън Тюлип”

За Университета
Първоначално създаден като висш икономически институт през 1927г., в момента Tilburg съвсем заслужено си е спечелил статут на един от европейските лидери в областта на правото, икономиката и бизнес науките, като предлага първокласно образование и отлична база за научни изследвания. Според класацията на “European Economic Association” факултетът по икономика и бизнес администрация е класиран на първо място в Европа за икономически изследвания, а юридическия факултет заема челната позиция в Холандия за международно и европейско право според проучване на „Higher Education Guide” за 2009 год.

Програмите
Магистратурите по право на английски език са насочени към дипломирани юристи, които имат желание да задълбочат познанията си в една от следите области: международно бизнес право, международно и европейско публично, трудово или данъчно право и право и технологии. Продължителността на програмите е една година. Предлагат се и две изследователски магистърски програми, които са с времетраене от две години:
• LLM International and European Public Law
• LLM International Business Law
• LLM International and European Labour Law
• LLM Law and Technology
• LLM European and International Taxation
• LLM Research Master in Law (2 години)
• MSc Research in Public Administration and Organisational Science (2 години)

Изисквания за прием
Кандидатите, желаещи да запишат магистърска степен по право в Tilburg University трябва да предоставят диплома за завършена бакалавърска степен (за отделните специалности има различни изисквания към специалността на предходната програма), две академични препоръки, автобиография, мотивационно писмо и сертификат за владеене на английски език (TOEFL iBT 90 / IELTS 6.5) не по-късно от 1 юли 2012 г.

Такси за обучение
За академичната 2011/2012 година фиксираната такса за обучение е EUR 1713 на година, което представлява и пълния размер на цената за едногодишна магистратура по право.

Допълнителна информация
Повече информация за информационните срещи и безплатна консултация относно процеса за кандидатстване можете да получите в офиса на официалния представител на университета агенция „Скай Лайнс”: София 1142, ул. „6-ти Септември” №44; тел. 02/ 987 9958; тел./факс 02/ 980 0231 или на http://www.skylines-bg.com
 
Мнения: 1

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта