Може ли да съдим политици за политическа измама?...

Доколко успешно правото регулира обществените отношения в действителността. Изпълнява ли правото политически поръчки? Не е ли правото продължение на политиката с други средства?

Може ли да съдим политици за политическа измама?...

от Spaceman » Пон Сеп 10, 2007 9:28 am

Ако един политик не си изпълни предизборните обещания, това измама ли е? Може ли да му търсим юридическа отговорност за нея? В Унгария вече са си отговорили на тези въпроси...

"http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2753&sectionid=16&id=0000102

в. Сега, 10. 09. 2007 г.

Унгарци искат компенсации, че са лъгани предизборно

199 унгарски граждани са внесли съдебен иск срещу премиера Ференц Дюрчани и финансовия министър Янош Вереш. Те искат обезщетение за това, че са били излъгани от тях по време на предизборната кампания, съобщи ДПА. Процесът ще започне на 20 ноември в Будапеща.

В средата на септември м.г. държавното унгарско радио излъчи запис на реч на премиера пред депутати от неговата Социалистическа партия, в която Дюрчани признава, че умишлено е излъгал гласоподавателите, като е скрил от тях истината за планираните строги икономически ограничения и повишаването на данъците."
Аватар
 
Мнения: 138

Re: Може ли да съдим политици за политическа измама?...

от atanassoff » Пон Сеп 10, 2007 3:08 pm

В България нещата биха били далеч по-лесни. Просто трябва да сменят името на НС на Централен Софийски затвор и всичко е уредено. (cool)
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: Може ли да съдим политици за политическа измама?...

от Росен » Пет Сеп 21, 2007 12:00 pm

По правило (неписано) не можем, т.е. и да се направи опит да се осъди политик за измама, още повече пък в България, резултатът ще бъде равен на нула. А основната причина за това положение е обстоятелството, че по същото това (неписано) правило съдебната система действа в услуга на политиците, с други думи - всяка мафиотска структура си има както шефове, така и работници.
 
Мнения: 41


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта