Синя и зелена зони, казус: "правозащитните институции" спят!

Административни актове. Издаване и обжалване на административните актове. Компетентност на изпълнителните органи на държавата. Административни нарушения и административни наказания. Принудителни административни мерки. Нормативна уредба.

Разработки по административно право

Разработки по административен процес

Синя и зелена зони, казус: "правозащитните институции" спят!

от 0001 » Нед Сеп 30, 2012 6:50 am

Посетих Турция и по-точно Истанбул, град с 20 милиона граждани, огромно количество автомобили, широки и тесни улици и много млади и усмихнати хора, повечето работливи и добронамерени.
В Истанбул няма синя и зелена зони, факт който ме накара да се замисля и настроя против действията на общинските чиновници на София и в защита на протестите на живущите в центъра на това село, наречено София.
Не живея в центъра и това, за което пиша, не ме засяга лично, но се надявам да прочетете и размислите върху следното, цитирам от Конституцията:
Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

Видно от този конституционен текст, изключено и невъзможно е, с "НАРЕДБА", /под нормативен акт/, служители на СОС и общински съветници, да управляват граждани на страната.
Наредбата не е закон и не може по никакъв начин, да създава и отнема конституционни права та български граждани, в това число, правото да спират и паркират пред домовете или в центъра на София.
Служителите и общинските съветници, автори и изпълнители на такава Наредба, извършват нарушение и даже престъпление, когато нарушават правата на гражданите.
Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.

Обичам конституцията, но не обичам чиновници и общински съветници, които рекетират гражданите на града си и получават заплати и премии от събрани глоби, такси и "нарушения", каквито нарушения, както в случая с тази наредба ,няма и никога не е имало.
Обичам Конституцията, макар дори и Полицията, родното МВР, Съда и Прокуратурата,да не я защитават, спазват и изпълняват.
Полицията и МВР служат вярно на СОС, като придружават, пазят и служат на лица, които рекетират гражданите на София.
А съда и прокуратурата , не ги интересува това, което става в София и не се самосезират, за това, което става.
Някакви "рап" певци, станаха предмет на лицемерно и ненужно преследване, за някаква песен, в която даже не се споменава български символ- знамето.
В същото време, медии, журналисти, полицаи, граждани, съдии, стоят глухи и слепи, защото явно са глухи и слепи.
Вчера вечерта, отделих време и бях на площад Славейков в 18,30 часа, до шадравана, за да видя как вървят протестите.
Едно момиче Гергана Владкова и мъжа и:
- http://www.dnes-bg.o...ews/showme/2279
са се наели да вършат това, което е работата на правоохранителните органи на държавата.
Оледах внимателно хората там, на протеста, повече възрастни, вероятно с много свободно време, които обаче не могат да направят нищо.
Нищо не могат да направят, затова пиша тук и ви обръщам внимание, че сериозно сме рекетирани всички, не са само те, и че тези хора заслужават подкрепата ви.
Елате, млади хора, журналисти, образовани , адвокати, юристи и политици, защото тези възрастни хора, не могат да направят нищо повече от това, което правят- а то е нищо.
Нека подкрепим Гергана и по точно, себе си! Проблемът е общ, породен от интереси, престъпни интереси, срещу които Тя и тези около нея не могат да се справят без подкрепа.
Аз правя това тук и ви моля за подкрепа, против "общинската мафия", срещу която сме беззащитни сами и поотделно.
Гергана Владкова и няколкото около нея НЕ СТИГАТ!
Още повече, че тя в момента няма работа, а полага неимоверни усилия, за да отвори очите на добре платените "общински съветници" и Фандъкова.
Много ми е симпатична Фандъкова, да не ме разбирате неправилно, уважавам усилията и, но тя не е грамотна правно по конкретния казус, не е учила учениците си, на закони, право и конституция.
Мисля, че ако правилно се постави въпроса, ако се вдигне въпроса на нейното ниво, на нивото на нейното по-висше обкръжение, тя ще разбере и ще отреагира.
Пиша и правя "това", не като пряко засегнат, и потърпевш, а като гражданин, какъвто ме е срам да бъда, в тази рекетьорска община.
И това не засяга само София но и всички останали градове, в които "неграмотните или корумпирани общински съветници" вилнеят и глобяват граждани, безпомощни, неграмотни, необразовани за да се защитят.
Даже във Велинград видях че има "синя зона" , ама моля ви се!
Всичко Мара втасала, та чак сини и зелени зони прави, за да се издържа общината и чиновниците в нея.
Правозащитните органи и журналистите, следва да осъзнаят, че е налице скандален факт рекетьорски , организиран тормоз и ощетяване на граждани.
Тази вечер отново в 6,3 има отново среща, на която ще отида, за да загубя още малко време.
Ще изям и два вкусни сладоледа, както направих вчера, докато наблюдавах от страни.
Много обичам сладолед, но не обичам тази рекетьорска община.
Всеки мастит журналист, медия или политик, може да направи новина, от това престъпно нарушаване на Конституцията, от общински чиновници, без власт.
Аз нямам излишно време, но ще изям поне два вкусни сладоледа, на светофара на площада.!
Полиция и прокуратура, журналисти гледат от страни и се занимават с песните за "бялото , зеленото и червеното", вместо да видят проблема, а той е следствие от правна некомпетентност. Налице е престъпление по служба и "превишаване на власт", каквато общинарите въобще нямат. Полицаите, вместо да защитават потърпевшите, защитават престъпниците, което въобще не е нещо ново, нали?
Нямам против наличието на "Синята зона", но досега не се бях замислял, дали цялата работа е законна или не. Плащал съм си като попец със есемеси, но се оказва, че съм "рекетиран".
Сега, когато осъзнах че ОБЩИНАРИТЕ НЯМАТ ПРАВА ПО ЗАКОН И КОНСТИТУЦИЯ, се раздразних.
Ето защо, симпатизирам на това момиче Гергана и се дразня на възрастните, безпомощни пенсионерски и неграмотни тикви, които я заобикалят, яхат, дават съвети, но самите те, не са в състояние, да формулират проблема и да си защитят правата по Конституция.
Въпросът е за нарушаване на правата, на живеещите в центъра на София, от страна на лица, които нямат никаква власт, да извършват подобно нарушение.
Но те го правят и дискриминират хората, по местоживеене.
Нека има "синя", "зелена", "жълта" и "червена" зони в София, но това да става по начин, уточнен със закон, защото в момента не е така.
Моля прочетете отново Конституцията на собствената си държава и помислете за възможностите си, чрез познати в някоя силна медия, за да слушам по радиото някой ден, че действията на кмета и общинските съветници, се разследват от прокуратурата и съда.

"Чл. 282. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Длъжностно лице,/ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И КМЕТ/ което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6 , или с пробация.
 
Мнения: 12

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта
cron