Регистриране на ЕТ

Брак. Съпружеска имуществена общност. Брачен договор. Отношения между родители и деца. Осиновяване. Наследяване. Завещание. Запазени части.

Регистриране на ЕТ

от ilkoiig » Вто Юли 20, 2010 11:28 am

С помощта на форумите успях да регистрирам ЕТ фирма, за което много благодаря на всички.
Днес гледам в Агенцията по вписванията, че фирмата се води вписана съответно си има име и булстат.Аз неискам да развивам дейност- на този етап,затова не ми трябва печат, осигурителна книжка и касов апарат,освен това работя по трудов договор и ме осигуряват от там.Все пак има ли някакви задължителни срокове за някакви регистрации и уведомявания, като НАП , НОИ и др.Да не се окаже , че нещо съм пропуснал в процедурите им и да ме глобят за нещо.
 
Мнения: 2

Re: Регистриране на ЕТ

от atanassoff » Сря Юли 21, 2010 8:51 am

Освен ако не ви осигуряват на 2000 и повече лв. трябва да отидете в съответната ТД на НАП (мисля по постоянен адрес) и да пуснете една декларация за спиране на дейността. Това се прави с цел да не се начисляват нови осигуровки върху мин. осигурителен доход за дейността Ви. Възможно е от НАП да ви кажат, че не Ви трябва такава декларация, но е по-добре да се убедите. Подаването на декларация е необходимо, т.к. ЕТ по презумпция осъществява дейност (за разлика от търговските дружества, които подават декларация за започване на дейност).

Фактическата Ви дейност започва с издаването на първата фактура или касова бележка.

Следващата година трябва да публикувате в търговския регистър годишен финансов отчет за 2010 г. (за ЕТ се състои от една страница) дори и да нямате никаква дейност до края на годинара. Срокът за това е 30.06.2011 г. Ако имате дейност до края на тази година в началото на следващата (янураи или февруари) е най-добре да се обърнете към счетоводна къща, защото има и друга документация, която трябва да се оформи. Ще ви излезе максимум 100 лв. като обслужване и още 30 лв. такса за публикуване на ГФО-то.

Мисля, че това е всичко.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта
cron