Защо учите право?

За нещата от живота... и не само! Не всичко е право...

Re: Защо учите право?

от Jantex » Нед Фев 08, 2009 5:38 pm

Напротив, има ...а образованието ти, като юрист, започва в момента, в който ти се появи първия клиент


сам си противоречиш в тоя случай (lipssealed)
Аватар
Модератор
 
Мнения: 254

Re: Защо учите право?

от Сенки и прах » Пон Фев 09, 2009 1:16 pm

Jantex написа:Пич, веднага се хващам на бас, че си първи курс!!! (itwasntme) (itwasntme) (itwasntme)
Само първокурсниците са убедени, че в ЮФ се прави/учи нещо смислено. В следващите курсове се чудиш тва което се прави дали е смислено или не. За съжаление 99.99999% от колегите и до края (на живота си) не осъзнават, че всъщност не се прави нищо! (wait)
В България НЯМА юридическо образование, НЯМА въобще! (Както няма живот на Нептун, Уран и прочие...)Прав си (clap) !
Но виж как аз давам примери в мнението си - говорил съм с различни хора,които вече са завършили и работят от години.Учили са право - сега работят с това,което са учили.В другите специалности не е сигурно че ще работиш това ,което си учил.Поне в някои от тях.
Убеди ме ,че няма да уча нищо смислено 5 години.Или поне пробвай.Така мнението ти "виси във въздуха" - няма никаква дедукция която да доведе до заключението ти.
 
Мнения: 14

Re: Защо учите право?

от lindeman_ » Пон Фев 09, 2009 2:45 pm

От семинарни упражнения също се учи много. Вие ако искате с фуния да ви го наливат правото, няма да стане номера. Това, дали имаш желание да научиш нещо или отчиташ само присъствие, също е довод за качеството на образованието ни. (също и "качеството на материала", както се изказва софийския кмет)
Аватар
 
Мнения: 168

Re: Защо учите право?

от Най » Пон Фев 09, 2009 3:15 pm

Едни винаги стават по-добри в професията си от други...не всеки завършил право в СУ или дори на Марс става добър юрист и изкарва огромни суми. Изобщо кой е казал, че е "доходонсно"? Не съм съгласна- малко са тези, които успяват да поддържат висок стандарт, а и за това се изискват години сериозна работа и опит.

Вярно е и това, че в първи курс мнооого си вярваме, ама какво да се прави- имаме време за товав се още (wink)

Иначе по темата: винаги това съм искала да уча, на всичко отгоре именно в "любимото" ни СУ ...може да се каже, че е детска мечта и фамилна обремененост (smile)
 
Мнения: 16

Re: Защо учите право?

от Jantex » Пон Фев 09, 2009 9:14 pm

Сенки и прах защо си мислиш не разбирам, че аз искам да убеждавам някой в нещо. Няма претенции да и намерения да те убеждавам в каквото и да било. Мнението си е мое и това, че според теб "виси във въздуха" мен не ме бърка. :) Мисли си, че ти си прав, няма проблем (smile) Аз не губя нищо от това ти да си държиш на своето мнение...Всеки сам трябва да си стигне до определените заключения. Насила не става сформирането на правилен възглед, или поне айде , по-обективен да го наречем...Както и да е (poolparty)
Аватар
Модератор
 
Мнения: 254

Re: Защо учите право?

от aum » Пон Фев 09, 2009 11:45 pm

защо уча право? защо пък да не (nerd) (wink)

p.s. последно като проверих,в университетите на Марс нямаше специалност "Право". Но може вече да са открили,не знам...
Аватар
 
Мнения: 41

Re: Защо учите право?

от iemanuilov » Пет Фев 13, 2009 2:03 pm

Избрах правото не защото ми е детска мечта или заради доходоносната професия (която вече сякаш е химера), а защото мисля, че именно благодарение на тази специалност и уменията, придобити в нея, ще мога да реализирам най-пълно способностите и възможностите си. От училището, в което учех, излязох със страхотна професия в сферата на IT - колеги от там изкарваха още в 12 клас по 2000 лв. на проекти, върху които работеха, докато аз съвестно си учех литературата и историята. Математиката не ми беше най-голямата сила, но не мога да кажа и че не се справях с нея. Истината обаче е, че имах трайни интереси в областта на хуманитарните науки, макар че в 7 клас отказах да кандидатствам в НГДЕК. Литературата и историята съм ги готвил с лекота за изпитите. В правото ми харесва възможността да си блъскаш главата над едно нещо часове наред, докато не откриеш решението, интелектуалното предизвикателство, което предлага тази сфера. Харесва ми и това, че работата на юриста е непосредствено свързана със словото - говорене, писане, намирането на най-точния изказ, на правилните думи, търсенето на прецизността. Признавам, че съм първокурсник и ентусиазмът ми сигурно ще се изпари с годините, но въпреки това твърдо вярвам, че съм взел правилно решение. Ще видим след няколко години (smile)
 
Мнения: 3

Re: Защо учите право?

от jafiso » Вто Мар 31, 2009 12:19 pm

Пич, веднага се хващам на бас, че си първи курс!!! (itwasntme) (itwasntme) (itwasntme)
Само първокурсниците са убедени, че в ЮФ се прави/учи нещо смислено. В следващите курсове се чудиш тва което се прави дали е смислено или не. За съжаление 99.99999% от колегите и до края (на живота си) не осъзнават, че всъщност не се прави нищо! (wait)
В България НЯМА юридическо образование, НЯМА въобще! (Както няма живот на Нептун, Уран и прочие...)


Съгласен. Водещи са личната мотивация и постоянството - те са основната движеща сила. Ако не са в "достатъчно количество" е трудно се намери вдъхновение... (thinking)
Аватар
 
Мнения: 203

Предишна

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта
cron