ИЗПИТ ПО МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ

Система на МО: структура и полиструктурност на системата, субекти, състояние на системата, подсистемни равнища. Подсистеми на МО. Основни периоди в развитието на международните отношения: Античност, Средновековие, Ново и Най-ново време.

Разработки по Международни отношения

Документация

Re: ИЗПИТ ПО МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ

от Lady_Croft » Вто Яну 06, 2009 9:39 am

Да, един час е (smile)
Времето е достатъчно, пък и той изчаква мъничко, докато всички предадат (wink)
Аватар
Модератор

от Yotov » Съб Яну 10, 2009 2:02 am

Калев написа:На мен ми бяха достатъчни. (cool)

За каква оценка се оказаха достатъчни разработките?
Аватар

от Калев » Съб Яну 10, 2009 3:44 am

В моя случай четворка, от която не бях доволен. Но това си е по моя вина. Аз не учих много ( (blush) ), а и въпросът, който ми се падна (за Студената война), определено не ми беше от силните. Сигурен съм, че може да се изкара и шестица с тези разработки. И все пак ще ти препоръчам да се консултираш с учебник/лекции, ако разработката по някой въпрос ти се стори кратка. Успех! :)
Аватар
Модератор

от aum » Съб Яну 24, 2009 7:53 pm

Хм...оставам с впечатлението,че се изреждат едни и същи въпроси всяка година (itwasntme):

Особености и структура на МО;
Стратегията на малките държави;
Студената война;
Управление на системата.

Ще си позволя да цитирам един колега от форума на университета:

Пантев ,каза че които е бил "по-налбюдателен" ще се досети какво да учи - демек това на което ,той е наблегнал на лекциите.Ако направим кратък анализ на вътрешно политическата обстановка, това ще рече - Студена война(тук доктрини ,ядрени оръжия , след СВ) , сигурност (тук все на все 2 въпроса има) , и външно политическо прогнозиране , НО все пак на мен ми прави впечатление че Пантев обича да говори и за системния подход , така че няма да е зле да се отвори поне малко да се видят някои неща от 1вите теми ( да не стане олелел )

Успех на всички колеги за 26ти!
Аватар

от Сенки и прах » Сря Яну 28, 2009 12:51 pm

Явно аз ще бъда първият,който ще каже как е минал изпитът по МО тази година.
Откъде да започна.....
Отидох там един час по-рано - в 8.Имаше и други които са подранили като мен.Повечето си говореха или си четяха темите за последно.Постепенно започна да се пълни залата.Хората идваха на групички и сядаха един до друг.Общо взето всеки гледаше да седне с компанията с която се мотае.Към 9 без 25 дойдоха и първите квестори.Те започнаха да обясняват как трябва да седнем - през ред и през място.Обясняваха и как да си попълним книжките.После дойде и ст.ас.Рабохчийска.В 9 дойде и доц.д-р Пламен Пантев.Залата бързо замлъкна.Почти никой нямаше на първите 10-ина реда.Доц.д-р Пламен Пантев обясни как на изпита на 26.01 са хванали някакъв да преписва от джобния си компютър.Затова да не се опитваме и ние.Каза ни да махнем всичко,което се намира на рафтовете отдолу и да си оставим нещата някъде където няма да ни изкушават да ровим из тях.Най-добре на предния ред(който след като ни наредиха квесторите беше празен).После направи едно ветрило от листата с въпросите й отиде до едно момиче на първите редове.Тя изтегли един от листовете а доц.д-р Пламен Пантев и показа останалите,за да няма съмнение че сме имали няколко различни варианта.Темата беше "Особености и структура на системата".Първите 15-тина минути г-н Пантев премести две момичета на по предни редове.Аз мисля че го направи за да обезкуражи всеки който иска да преписва,а не защото те двете преписваха наистина.После излезе за малко и ст.ас.Рабохчийска зае мястото му докато се върне.
Направих грешката да си забравя часовника, г-н Пантев ни помоли да си изключим GSM-ите преди изпита.Затова не знаех колко е часа докато той не ни съобщи:"Колеги,остават ви 20 мин!"
Някой предаде малко след това."Колеги,остават ви 10 мин".Доста хора се скупчиха около бюрото отпред.Без опашка без нищо.Просто се скупчиха,за да си предадат работите."Колеги остават ви 2 мин,за да предадете!"Аз още пишех и хората около мен ми казаха да побързам,че мен чакат всички.Всъщност имаше много други който също бяха навели глави над листата.Проверих съвсем набързо и отидох да предам.Долу имаше доста хора,които се бяха скупчили.Имаше и опашки за чакане имаше и такива които си минават отпред предават и си тръгват без да се редят-като пред канцеларията."Хората,които още не са си предали рискуват да не им приема работите".Имаше още поне 50-тина човека, които си седяха на местата.Трябваше да вземем кламер от бюрото,да си закрепим листата и да ги сгънем,след което да ги сложим в студентската си книжка.И всичко накуп да го предадем.В началото на изпита ни казаха кога да си потърсим книжките.Питах един от квесторите дали трябва да си предадем и черновата(бях си направил такава).Той каза,че нямало нужда.........Бях се заблеял някъде и неусетно дойде моят ред на опашката."Айде бе хора!По-бързо!" - г-жа Рабохчийска ми взе работата и книжката.

от aum » Сря Яну 28, 2009 2:19 pm

Аз бях на изпита на 26.01 и не си спомням кой точно хванаха да преписва от джобния си компютър,но по едно време професорът каза: "Под пищов разбирам не само онези малките листчета,но и всички модерни средства за преписване. Моля,използвайте телефоните си само за часовник!"
Темата ни беше "Управление". Двамата квестори,ас.Рабохчисийска и още един човек,чието име не знам,се разхождаха постоянно и не ни даваха много въздух,но аз успях да препиша (wink) Като цяло изпитът протече много добре,квесторите се стараеха и успвяваха да покрият голям периметър,така че преписването не беше фасулска работа,а се изискваше майсторство. Разбира се,винаги е по-добре ако си си научил. (wait)

Професор Пантев изпълни обещанието си и наистина ни даде тема,която е разисквана на лекциите. В билетите нямаше изненади от рода на "Първа световна война". Много съм доволен от изпита.
Аватар

от casus_belli » Чет Яну 29, 2009 10:31 pm

Сенки и прах,искрено се разведрих с описанието на изпита по МО,което си дал.А кога ще излязат резултатите?

от Сенки и прах » Съб Яну 31, 2009 8:14 pm

casus_belli написа:Сенки и прах,искрено се разведрих с описанието на изпита по МО,което си дал.А кога ще излязат резултатите?

Професорът каза,че защото сме много хора ще му трябват поне няколко дни да провери работите.Разбрах,че в четвъртък трябва да отидем да си вземем книжките.Мисля че тогава ще си видим резултатите.Хм...сега се замислям - изпитите по ИБДП почват от понеделник нали?...Някои хора няма да имат книжки на тях ако не ги вземат по-рано от четвъртък.Освен това как се дават наведнъж книжките на всички които сме правили изпита...Пък дори и хората от първи поток да имат друга дата,на която трябва да си вземат книжките?

от casus_belli » Нед Фев 01, 2009 3:20 am

Миналата година книжките бяха оставени в кабинета на Пантев на една купчина и всеки си я ровеше индивидуално.ама това за четвъртък ако е вярно и аз не знам по ибдп какво ще става.

от aum » Пон Фев 02, 2009 3:02 pm

колеги,къде се намира кабинетът на Пантев? номер,етаж?
Аватар

ПредишнаСледваща