Да осъдиш... Дарвин!

Не всичко в правото е сериозно. Понякога то предизвиква нашите усмивки. Чрез странни разпоредби, смешни истории в съдебната или учебната зала, студентски "бисери" и пр.

Да осъдиш... Дарвин!

от Spaceman » Сря Мар 18, 2009 9:53 am

За някои хора истината за природата се определя не от науката, а от... съда! Впрочем ето детайлите:

"http://istinski.blogspot.com/2008/10/blog-post_12.html

Интелигентния дизайн, и ГРЕШКИТЕ на Дарвин!

"Дарвин изправен пред съд" - Най-новите научни открития доказват интелигентен дизайн. Теорията на Дарвин, пълна с приемания които съвременните научни открития отхвърлат напълно. В учебниците по Биология децата изучават схеми на развитието които са отдавна опровергани... Религиозен фанатизъм у Дарвинистите, които не желаят децата да получават свободно научна информация.

В много щати на Америка учени представиха данни за най-новите генетични открития и със съдебно решение бе утвърдено, че Дарвиновата теория има грешки и в училищата трябва да се изнася и най новата информация която отрича неговата теория. Съдебните решения постановиха, че ако се преподава Дарвинизма в училище, той трябва да се споменава само като една съществувала теория и задължително да се иснасят и новите научни факти които опровергават много от тезите му като неверни.
Преди години ситуацията бе точно обратната. През 1987 Върховният Съд на САЩ е разгледал 2 случая - Съдът постановява - ""Креационизма" е религиозно учение". Наистина креационизма във формата му за сътворение в 6 буквални дни е не само "Религиозно", но и фаниатично твърдение. Всъщност бих казал "Анти-религиозно", и водещо хората към неверие...

Но най-новите генетични открития на учените, обръщат делото от 2005 - (в този процес вече става дума за "intelligent design" (интелигентен дизайн) вместо за креационизъм...), което не е същото. Първоначално съдиите го свързват с единственото познато, Креационизма. Съдът постановява - "Изучаването на "интелигентен дизайн" в часовете по биология в училищата за невъзможно, и преподавателя е отстранен от длъжност.

Но развитието продължава: Следват още серия от дела, и през 2007 няколко щата постановяват, че Дарвинизма е неправилен... имаше статии озаглавени "Дарвин изправен пред съд" и т.н. Оказа се че училищната система от предразсъдъци към религията автоматически отхвърля и не приема най-новите научни открития, които доказват интелигентен дизайн. С други думи, сложната кодова информация на ДНК е невъзможно да съществува без зад това творение да стои невероятно интелигентно същество - Творец или Бог, както и да го наречем.

В серия от дела бе доказано, че теорията на Дарвин е пълна с приемания които съвременните научни открития отхвърлат напълно. Например за "Естествения подбор и еволючията на видовете", днес се знае, че всяка генетична промяна в природата остава без потомство. Като катъра и други... Промяната не е бавна и наследствена както твърди Дарвин, а се осъществява със скок, и то директно на генетично ниво. Новите научни изследвания доказват също, не бавна еволюция на видовете които постепенно се разклонявали в нови, както Дарвин е предполагал, а точно обратното, бърза революция на многобройни видове още в началото на появата на живот. А това е невъзможно да стане чрез бавен еволюционен процес.

Оказва се, че в учебниците по Биология децата изучават схеми на развитието които са отдавна опровергани... Отговора бил, "да може да не са верни, но поне показват това което е прието". С други думи говорим за религиозен фанатизъм у Дарвинистите, които не желаят децата да получават свободно научна информация и в часовете им да се дискутират нови генетични открития...

Интелигентния дизайн "intelligent design" е научна теория, но тя все повече ще бъде използвана и от вярващите, въпроса е да се разграничи разликата между сътворявана за 6 дни (религиозно фанатично), и интелигентно сътворяване за милиярди години (което доказва науката).

Или на кратко казано, днес и науката може би дори по-добре от религията показва, че Бог съществува. Най-скорошните открития относно Големия взрив доказват същото. Те шокират научния свят с факта, че появата на звездите не е хаотично както се е предполагало, а много точно и логично като закодирано послание към човечеството."
Аватар
 
Мнения: 138

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта