Мислите че българското правосъдие е бавно? Помислете пак...

Не всичко в правото е сериозно. Понякога то предизвиква нашите усмивки. Чрез странни разпоредби, смешни истории в съдебната или учебната зала, студентски "бисери" и пр.

Мислите че българското правосъдие е бавно? Помислете пак...

от atanassoff » Пон Фев 23, 2009 1:54 pm

102-ГОДИШНА ИТАЛИАНКА ОЩЕ ЧАКА НАСЛЕДСТВО ОТ ПРАДЯДО СИ

Източник: http://www.dnes.bg

102-годишната Амалия Кучолети от град Мачерата още се бори с бюрокрацията в опита си да получи наследството от прадядо си, предаде ПронтоСофия.

Прадядото на Кучолети е починал още преди два века, но оставеното от него още не е достигнало до внучката му заради бавно действащото правосъдие, разказва вестник „Стампа“.

През 1997 година живеещата в Рим Кучолети завела дело срещу свои роднини за терени и недвижимо имущество, оставени от прадядо й. Въпреки напредналата възраст на Кучолети обаче делото било насрочено от властите за 25 март 2010 година.

В резултат на вдигналия се тогава шум по медиите заради абсурда с бавното правосъдие, съдебното заседание в крайна сметка било изтеглено за 2008 г.

И тази дата обаче не била зачетена поради многобройните ангажименти на съда в Мачерата, така че се наложило ново отлагане на делото за 2010 г.

Адвокатите на бабата предполагат, че ще се стигне до ново отлагане. Въпреки всичко, синьора Амалия няма никакво намерение да се предава пред бавните темпове на италианското правосъдие, казаха нейните адвокати пред медиите.

Според тях 102-годишната италианка се е заканила на роднините си, че ще дочака края на процеса, дори да минат и други 10 години.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта