Бременен мъж!...

Не всичко в правото е сериозно. Понякога то предизвиква нашите усмивки. Чрез странни разпоредби, смешни истории в съдебната или учебната зала, студентски "бисери" и пр.

Бременен мъж!...

от Spaceman » Сря Мар 26, 2008 6:05 pm

Това май е куриозът на куриозите!... :-)

"http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=237459

Първият бременен мъж вече е факт

26 март 2008 17:23

Първият бременен мъж вече е факт, информира БГНЕС, като цитира известното списание Advocate. „Съпругата ми Нанси и аз сме напълно нормална, щастлива млада двойка. В живота ни няма нищо необичайно. Поне така беше, докато не решихме да си родим дете”, разказва младият Томас Бийти от Орегон.

Макар че звучи невероятно, историята може лесно да бъде обяснена. Томас е роден като жена. При промяната на пола си той си е премахнал гърдите, но решил да остави яйчниците си и матката. Благодарение на хормони развива повечето от мъжките полови характеристики. С инжекции с тестостерон натрупва телесна маса, получава окосмяване, гласът му загрубява. Въпреки това тялото на Томас продължава да може да прекара една бременност. Решението за частична операция се оказало полезно по-късно, когато поради заболяване била извадена матката на неговата съпруга. Томас просто предложил своята. Заченал е със сперма от анонимен донор.

“Американските закони не изискват полът да се променя изцяло. По закон аз съм мъж и законно съм женен за Нанси. За разлика от еднополовите бракове ние имаме всички права на една хетеросексуална брачна двойка. Няма законови пречки да й родя дете”, обяснява Томас. Според него желанието за дете не е нито мъжко, нито женско, а просто човешко.

Мнозина не са съгласни с Томас Бийти и новината за “първия бременен мъж” беше главна тема в Интернет форумите. Реакциите по темата обаче не са разколебали Томас и Нанси в желанието им да си имат дете. Бременността засега протича нормално. Раждането се очаква за началото на юли."
Аватар
 
Мнения: 138

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта