Съдят бивш собственик къща, била пълна с призраци!

Не всичко в правото е сериозно. Понякога то предизвиква нашите усмивки. Чрез странни разпоредби, смешни истории в съдебната или учебната зала, студентски "бисери" и пр.

Съдят бивш собственик къща, била пълна с призраци!

от Jantex » Пет Мар 21, 2008 10:24 am

Италианец съди бившия собственик на къщата си, била пълна с призраци

Според казаното пред съда семейството му било бомбардирано буквално всеки ден със странни явления, пише ПронтоСофия
19.03.2008

Италиански шофьор на ТИР от област Умбрия заведе дело срещу бившия собственик на къщата си, затова че не го е предупредил, че в нея има призраци.

Гаетано Бастианели, жител на Санто Киодо ди Сполето, купил злополучната старинна къща от 200 кв. м. плюс дворно място за едва 120 хил. евро, пише вестник "Стампа", цитиран от ПронтоСофия.

"Сделката на века", каквато се сторила покупката на Бастианели, скоро обаче се оказала истинско нещастие за него и семейството му.

По думите на шофьора пред съда, семейството му било бомбардирано буквално всеки ден със странни явления.

От чудновати размествания на предмети и чупене на чаши и чинии до звуци от тракащи вериги и безпричинни подпалвания безпокоели семейството на Гаетано още от първия ден, когато се нанесло да живее в новия си дом.

Последната от серията странности било безпричинното опожаряване на колата на домакинята.

Гаетано обвинява и агенцията за недвижими имоти, чрез която направил сделката, затова че не му е казала нищо за призраците. Според сегашния собственик на злополучната къща тя е била подлагана на "пречистване от зли сили" още преди години, но бившите собственици и агенцията не са му съобщили нищо за това.

Бастианели съди бившия собственик на къщата, позовавайки се на законовото задължение на продавача да съобщава на купувача за всички негативни страни и дефекти на продаваното имущество.


Източник: ПронтоСофия
Аватар
Модератор
 
Мнения: 254

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта