Да застраховаш носа си!...

Не всичко в правото е сериозно. Понякога то предизвиква нашите усмивки. Чрез странни разпоредби, смешни истории в съдебната или учебната зала, студентски "бисери" и пр.

Да застраховаш носа си!...

от Spaceman » Чет Мар 20, 2008 12:01 pm

Къде ли е границата на застрахователните приумици? Вероятно няма такава, съдейки по поредната любопитна история в пресата...

"http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2921&sectionid=7&id=0001602

в. Сега, 20. 03. 2008 г.

Дегустатор застрахова носа си за 5 млн. евро

Един от големите френски дегустатори застраховал носа си за солидната сума от 5 милиона евро, съобщава Lenta.ru.

47-годишният Илайжда Горт отчаяно предприел тази постъпка, след като разбрал за човек, загубил обонянието си след претърпяна автомобилна катастрофа. Произходът на предвидливия дегустатор е холандски. Горт оглавява компанията "Chateau de la Garde" във френския регион в Бордо, известен с хубавите си вина.

Застраховката по желание на клиента има няколко необичайни условия. Горт декларира, че няма право да кара мотоциклет и да се боксира. Това накарало необичащия бокса дегустатор да се шегува: "Язък, сега не ми е разрешено да се бия срещу Майк Тайсън".
Изборът за място на застраховката не е случайна. Илайджа Горт я е направил във вторник в компанията Lloyd's of London, която има опит в застраховането на части от тялото. Те вече са сключили подобен договор с краката на Марлене Дитрих и с ръцете на китариста Кийт Ричардс от рок групата "Ролинг Стоунс", който скоро ще се опита да напише автобиографична книга.

Все пак има и допълнителни екстри в застраховането - емоционални. Горт споделя, че като се гледа в огледалото и вижда: 5 милиона евро!"
Аватар
 
Мнения: 138

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта