Без думи

Не всичко в правото е сериозно. Понякога то предизвиква нашите усмивки. Чрез странни разпоредби, смешни истории в съдебната или учебната зала, студентски "бисери" и пр.

Без думи

от Spaceman » Чет Дек 06, 2007 9:06 am

Без думи:

"http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=404716

Италиански съд призова анимационната птичка Туиити като свидетел

в. "Дневник" 6-12-2007

Силвестър и Туиити, малко преди да бъдат призовани в съда.

Италиански съд призова анимационната птичка Туиити заедно с Мики Маус, Донълд Дък и приятелката му Дейзи да свидетелстват в съдебен процес за фалшифициране, съобщава CNN.

В случай, по който може да се направи епизод от Looney Tunes, съд в Неапол изпрати призовки до анимационните герои, нареждайки им да се явят в съда в петък като свидетели по процес.

В призовката са изброени Тити, Паперино, Паперина и Тополино – италианските имена на анимационните герои, като потърпевша страна в криминален процес срещу китаец, обвинен във фалшифициране на продукти на Disney и Warner Bros.

Вместо да бъдат отбелязани само компаниите и техните адвокати, чиновник е вписал като свидетели и анимационните герои. "За съжаление те няма да могат да се явят, тъй като живеят в Дисниленд", казва Фиоренза Соротто, вицепрезидент на Disney Company Italia, пред Асошиейтед Прес. "Това със сигурност е комплимент за нас. Нашите герои са приети за истински, а ние точно това се опитваме да постигнем".

Съдът в Неапол ще трябва да преиздаде призовките, въпреки че това може би ще отложи процеса, казва Кристина Равели, един от адвокатите на компанията. "Да се надяваме, че героите няма да бъдат преследвани за това, че не са се явили в съда", допълва Равели."
Аватар
 
Мнения: 138

Re: Без думи

от Spaceman » Вто Юни 10, 2008 12:58 pm

Да бъдеш или не... съдебен заседател. Това никога не е просто решение. Ето и доказателство за това:

"http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=260889

Французин поканен за заседател на собственото си дело

10 юни 2008 12:30

Обвинен за убийство мъж е получил покана от правосъдието да стане съдебен заседател... на собствения си процес, трябва да се яви пред съд в Южна Франция съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

За неговото дело името му е изтеглено чрез жребий от избирателния списък, за да стане съдебен заседател. Такова нещо може да се случи веднъж на един милиард случаи, заяви адвокатът на обвиняемия.

През септември 55-годишният Пиер Пиаско, трябва да застане на подсъдимата скамейка по обвинение, че в спор е произвел изстрели, предизвикали смъртта през 2006г. на мъж в бар в Екс ан Прованс. Адвокатът на обвиняемия заяви пред журналисти, че довереникът му възнамерява да отговори положително на поканата.

За да може да изпълни гражданския си дълг, защитникът е поискал клиентът му да бъде освободен, тъй като до началото на процеса той е невинен."
Аватар
 
Мнения: 138


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта