ТИПОВ ДОГОВОР

Струва ли си да се стажува в адвокатска кантора по време на студенството? Не пречи ли това на образованието? Помага ли куриерството на преписки за това да станем по-добри юристи?...

ТИПОВ ДОГОВОР

от николина » Вто Окт 30, 2007 12:02 pm

През 60-те години сме закупили от общината дворно място на определена от тях сума с типов договор.Построихме къща,издаден е акт 16.Сега от общината искат да им платим местото на пазарни цени-сега действащи.Законно ли е това?
 
Мнения: 4

Re: ТИПОВ ДОГОВОР

от atanassoff » Вто Окт 30, 2007 11:11 pm

Имаш ли нотариален акт? Какво по-точно е съдържанието на този договор?
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: ТИПОВ ДОГОВОР

от николина » Сря Окт 31, 2007 10:10 am

Съдържанието на договора в общи линии е като на нотариален акт,но е само за земята.Сега искаме да дострояваме,но излиза,че типовия договор не е със силата на нотариален акт и за да строим в дворното си място,трябва да го платим отново по пазарни цени.Какви са ни възможностите?Може ли да ми разясните дали типовия договор е със силата на нотариален акт и може ли с този договор да се прехвърля на наследници?
 
Мнения: 4

Re: ТИПОВ ДОГОВОР

от edelvais » Пет Ное 02, 2007 4:43 pm

Дано не бъркам, но Общината не издава нотариални актове, тя издава договори за покупко-продажба, актове, удостоверения, които са със силата на нотариален акт. И типов договор според мен означава един вид "образец", той трябва да си има наименование (например за покупко-продажба). Погледнете какво пише на документа.
Аз лично не разбрах много ясно проблема, как сте построили къща, имате Акт 16, плащате данъци, а за пристрояване/надстрояване...се оказва, че земята под къщата ви е Общинска? В такъв случай трябвало е да сте плащали за ползването и..ако може да
Защо не искат да ви издадат разрешение за строеж. Можете да направите справка за имота в Общината, дали се води в техните регистри, ако имате докумет за собственост, пускате молба до г-н...Кмета за заличаване на имота от техните регистри. Проверете и в службата по вписване.

Ако съм допуснала някаква грешка в мнението си, моля колегите да ме коригират.
Аватар
 
Мнения: 135

Re: ТИПОВ ДОГОВОР

от Ivailo5rov » Сря Яну 26, 2011 1:40 pm

Уважаеми млади колеги,
По честно спрямо питащите ще е да им препоръчате да идат при адвокат за консултация, защото отговор по принцип не гарантира нищо. Интересуващият се от някакъв проблем първо ще е сигурен, че пред него стои истински адвокат, макар че и качеството на услугите при различните адвокати не е еднакво, на следващо място ще представи конкретните документи за конкретния казус и съответно ще получи правен съвет какво следва да се прави по-нататък. Всичко друго може да се приравни със самолечение по съвети на хора от спирката /както е в една реклама/. Може и да помогне, но може и да навреди. А при нас понякога сроковете и навременните реакции са решаващи.
 
Мнения: 4


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron