ЗУТ

Струва ли си да се стажува в адвокатска кантора по време на студенството? Не пречи ли това на образованието? Помага ли куриерството на преписки за това да станем по-добри юристи?...

ЗУТ

от николина » Пон Окт 29, 2007 3:19 pm

Може ли да ми отговорите-има ли право общината да взема част от парцела ми за велосипедна алея без да ме обезщети.Ако не може,какви са моите възможности?
 
Мнения: 4

Re: ЗУТ

от atanassoff » Пон Окт 29, 2007 4:09 pm

Със сигурност - НЕ.

чл. 17 КОНСТИТУЦИЯ на Р. България написа:Чл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
(2) Собствеността е частна и публична.
(3) Частната собственост е неприкосновена.
(4) Режимът на обектите на държавната и общинската собственост се определя със закон.
(5) Принудително отчуждаване на собственост за държавни и общински нужди може да става само въз основа на закон, при условие че тези нужди не могат да бъдат задоволени по друг начин и след предварително и равностойно обезщетение.


Можете ли да докажете, че собствеността е Ваша?
Имате ли копие от индивидуалния административен акт и какво точно гласи той?
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: ЗУТ

от николина » Вто Окт 30, 2007 11:48 am

Имам нотариален акт за парцела и съм го закупила миналата година от собственик-физическо лице.Проблема е,че е земеделска земя и според геодезиста на общината могат да ми вземат 25 % от парцела за инфраструктура без да ме обезщетяват-нито с равностойно място,нито парично.Мястото ми се намира на 300 м. от морето.Мога ли да заведа дело?
 
Мнения: 4


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта