никой ли не е стажант

Струва ли си да се стажува в адвокатска кантора по време на студенството? Не пречи ли това на образованието? Помага ли куриерството на преписки за това да станем по-добри юристи?...

никой ли не е стажант

от n.o.r.m.a » Пон Окт 29, 2007 2:59 pm

наблюдавам от известно време,че никой не пише тук и ми е чудно защо?! никой ли не се е пробвал като стажант в някоя кантора? аз стажувах в две кантори,но явно не попаднах на точното място,защото общо взето си изгубих времето.правех неща,който не са кой знае колко сложни и дори човек без познания в областта на правото би се справил.като цяло стажуването е полезно и би могло много да помогне за в бъдеще,но просто трябва да уцелиш сериозна адвокатска кантора, с хора,който наистина да ти помогнат.
 
Мнения: 8

Re: никой ли не е стажант

от atanassoff » Пон Окт 29, 2007 4:15 pm

Ами всъщност наистина няма какво толкова да се говори.

1. Работата, на която си попаднала, е тази, на която всички попадаме. Защо? Ами защото не сме завършили юристи т.е. имаме само дипломата за средно образование. От известно време наблюдавам обявите за разни кантори и незнайно защо за стажанти търсят хора до 4 курс т.е. такива, които не са завършили. Не мога да си обясня какво точно значи това...

2. Според моите проучвания, най-ценното от 5 годишното ни следване са... (surprise (party) )... знанията. Тази хамалогия с канторите се налага от първи курс и не ми е ясно защо. В крайна сметка на първо място ни е следването. Има редица примери за хора, които не са работили в кантора докато следват, а след това стават страхотни юристи - и отново - не говорим за връзки, а просто за знания и, естествено, шанс.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: никой ли не е стажант

от n.o.r.m.a » Пон Окт 29, 2007 10:13 pm

съгласна съм,че знанията,които придобиваме са най-важни,но незнам дали си забелязал,че често теорията се разминава с практиката,която можем да придобием само чрез такива стажантски позиции.и въпреки,че не съм доволна от стажуването си до момента,не съм съгласна,че от него няма смисъл.разбира се,че стажът не ти гарантира бляскаво бъдеще,но и не ти вреди.
 
Мнения: 8

Re: никой ли не е стажант

от atanassoff » Пон Окт 29, 2007 11:17 pm

Наистина разминаванията на теория и практика в някои случаи са фрапиращи. Най-често когато някой "баш учен" реши да прави революция в дадена правна материя - стой та гледай (bigsmile)

Стажът в кантора не е безполезен. Най-малкото виждаш как трябва да се държиш в дадени ситуации, може да питаш някои неща. Лично аз понякога изчитам някое дело "от"-"до", за да видя какъв е езикът, логиката и т.н.

Просто моето мнение (а струва ми се и твоето, донякъде), е че стажът не е задължителен, за да станеш добър юрист. В крайна сметка всеки преценява на кое да наблегне. Лично аз обаче се дразня от това, как понякога всички пренебрегват теорията. (говоря за сериозните дисциплини, а не някакви изборни).
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: никой ли не е стажант

от edelvais » Вто Окт 30, 2007 12:09 pm

Моето мнение по въпроса е, че не е важно ти какво вършиш, а какво виждаш да вършат около теб, хората със знания и практически опит, каква е възможността да "откраднеш", "попиеш" знания. Остествено е, че никъде няма да ни позволят да вършим отговорна работа, на този етап, т.к. можем повече да навредим, отколкото да свършим нещо, но това е във всяка една професия. Но все пак има много алтернативи за работа, освен адвокатска кантора. Във всяка една работа се научава по малко и от правната материя.
Както се казва "На дълъг път се тръгва с малки крачки"!
Аватар
 
Мнения: 135

Re: никой ли не е стажант

от Moriarty » Вто Дек 11, 2007 7:42 pm

като се замисля има и хора, които започнаха с бая голяма крачка(около 100тина метра дълга)...
 
Мнения: 14

Re: никой ли не е стажант

от edelvais » Чет Дек 13, 2007 2:15 pm

(smile) Всеки който както го може :)
Аватар
 
Мнения: 135


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron