Малко не по темата... но все пак съществено

Качеството на обучение в юридическите факултети. Разминаването между теория и практика. Как да се направят лекциите и упражненията по-полезни. Оценката Ви за преподавателите...

Малко не по темата... но все пак съществено

от Assasiyah » Пет Окт 05, 2007 9:58 pm

Д Е К Л А Р А Ц И Яприета от Общото събрание на Софийския университет
“Св. Климент Охридски”, проведено на 19 септември 2007 г.1. Подкрепя искането на ректорите на 14-те най-големи държавни висши училища в България, Правителството да гарантира 100% изплащане на бюджета на висшите училища за 2007 г.

2. Подкрепя искането в Закона за бюджета за 2008 г. Правителството да гарантира 100% увеличение на субсидията за един студент.

3. Настоява държавата да изпълни законово определените си ангажименти при формиране на бюджета на държавните висши училища за 2008 г.

4. Общото събрание подкрепя решението на четиринадесетте ректори, ако до края на месец октомври държавните университети не получат авторитетна гаранция за изпълнение на ангажиментите по предходните искания, за затваряне на университетите, поради невъзможност да изпълняват качествено дейността си.

5. Общото събрание настоява за създаване на социални програми и фондове за развитие на студентите и младите учени във висшите училища.Аватар
 
Мнения: 531

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта