Малък казус

За нещата от живота... и не само! Не всичко е право...

Малък казус

от gorgias » Пон Окт 26, 2009 12:14 pm

Здравейте,

бих искал да ви запитам дали има как да се измъкна от една леко неприятна ситуация.

Преди известно време , не си носех с мен личната карта. Бях излязал да се разходя на стотина метра от нас.

Разбира се, както можете да предположите, срещнах двама полицаи, които любезно ми съставиха акт на стойност 100 лева. Днес получих наказателно постановление (заповед за прилагане на адмиснистративна мярка), която би трябвало да ме накара да платя "законарушението си". Документа не го получих лично,но в него дори и името ми е сбъркано (сгрешена е фамилията). Най-отдолу на документа пише, че мога да обжалвам в 7-дневен срок от връчването на документа (което не се е състояло (bigsmile) ), а самата заповед- по реда на указа на жалбите, пред по-горна инстанция.

И тъй като нямам абсолютно никакво намерение, да следвам глупостта на закон, който е в моя вреда бих се зардвал да ми кажете има ли правна възможност да се измъкна без да платя и стотинка;)
 
Мнения: 3

Re: Малък казус

от b_one » Пон Окт 26, 2009 5:17 pm

поради факта, че полицаите не са записали правилно фамилията ви е възможно да падне в съд. Наемете си адвокат!
 
Мнения: 146

Re: Малък казус

от gorgias » Вто Окт 27, 2009 8:28 am

b_one написа:поради факта, че полицаите не са записали правилно фамилията ви е възможно да падне в съд. Наемете си адвокат!Въпросът е, че с адвокат вероятно (не знам , но предполагам), разходите ще ми излязат доста повече отколко ако си платя глобата... Виж, ако има начин да ги обявя за мърльовци не спазващи законите , и от тва да получа пари, тогава бих наел.

Други идеи?
 
Мнения: 3

Re: Малък казус

от atanassoff » Чет Окт 29, 2009 8:30 pm

Не прави нищо. Ако по някаква случайност ти създадат проблеми преди да е изтекла абсолютната давност т.е. 3 години правиш възражение че това не си ти, това не е твоето име. Със сигурност няма да платиш и стотинка.

Това с адвоката не ти го препоръчвам поради една причина - ще платиш 300 лева да за падне акта, но тези пари няма как да ги искаш като разноски по делото. Т.е. ще платиш 300 кинта вместо 100.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: Малък казус

от gorgias » Пет Окт 30, 2009 2:15 pm

atanassoff написа:Не прави нищо. Ако по някаква случайност ти създадат проблеми преди да е изтекла абсолютната давност т.е. 3 години правиш възражение че това не си ти, това не е твоето име. Със сигурност няма да платиш и стотинка.

Това с адвоката не ти го препоръчвам поради една причина - ще платиш 300 лева да за падне акта, но тези пари няма как да ги искаш като разноски по делото. Т.е. ще платиш 300 кинта вместо 100.


Благодаря за отговора. Ще постъпя така, както ме посъветва. (smile) (beer)
 
Мнения: 3


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron