Малка дискусия на тема: Съдебната система в България

За нещата от живота... и не само! Не всичко е право...

Малка дискусия на тема: Съдебната система в България

от Assasiyah » Вто Юни 02, 2009 11:33 am

Много ми се искаше да повдигна една малка дискусия на тази тема, тъй като и наближават избори и тайно се надявам поради някакво чудо, хората да се активизират малко повече този път.

Ето какво исках да споделя:
Имах малко работа в Софийски Градски Съд. Имах "удоволствието" да прекарам няколко незабравими часа в тази прекрасна българска институция, която следи за демокрацията, законността и справедливостта в България. Няма нужда да напомням, че именно там се проверяват или дори се водят по-значимите дела в национален аспект... Но какво видях:
1. Една дама с ранг магистрат-прокурор. Визията й остави трайна следа в съзнанието ми: ако не бях в съда, щях да си помисля, че съм или в чалготека, или направо гледам интро на порно филм.. Перхидролена грива, кокили 10-12 сантима в интересен десен (животински май да беше..), грим като за късно вечерно излизане - възраст не повече от 25-27 г.
2. Съдебна зала, с широко отворена врата, гледат се около 10 дела в една минута. Всеки си влиза и излиза, пълен хаос...
3. Един младеж на към 30 години по джапанки и къси гащи със скъп GSM в ръка - обикаляйки нервно из фоайето и хилейки се ехидно...

Това е само повърхностната картинка там в момента... Не ми се мисли като задълбаем в начина, по който се работи там и как изобщо се гледат делата. А за отлагането и протакването с години да не говорим...
Аватар
 
Мнения: 531

Re: Малка дискусия на тема: Съдебната система в България

от northern-star » Пет Юни 05, 2009 5:34 pm

И ако визията е проблемът, да сме живи и здрави ние и те всичките ..
Струва ми се, че проточването и дългогодишното киснене сред перхидролки и джапанки в изнервената зала в съда е по-голямата тегоба.
А все ни учат как всичко е "в кратки срокове".
Аватар
 
Мнения: 307


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта