приятелката ми

За нещата от живота... и не само! Не всичко е право...

приятелката ми

от van4eto80 » Пон Май 11, 2009 9:15 pm

Приятелката ми е непълнолетна живее с майка си при вуйчо си който непрекъснато я тормози.Какво може да направи тя за да престане той да я тормози .Майка и се опитва да го спре но той я заплашва да я пребие и вкара в болница. (punch) (crying)
 
Мнения: 3

Re: приятелката ми

от northern-star » Пон Май 11, 2009 9:43 pm

ситуацията е изключително деликатна, защото живеят при този човек. възможно е да сезирате прокурор, като отидете в прокуратурата, който може да изпрати до вуйчото предупрежение. това може да има два резултата: 1. да сплаши вуйчото, че го търсят от съда с предупрежение и да се притесни, та да се поспре или 2. да го провокира да се прави на важен и да продължи да в заплашва/малтретира.
успех... наистина ситуацията е трудна...
Аватар
 
Мнения: 307

Re: приятелката ми

от Най » Нед Май 17, 2009 3:32 pm

Освен трудна ситуацията е и много типична за нашия живот, за съжаление...Аз лично не бих разчитала на нищо и никого освен на самата себе си и бих се преместила от този дом възможно най-скоро! Успех.
 
Мнения: 16

Re: приятелката ми

от waxmen » Сря Май 20, 2009 8:47 am

Много неясно е поставен въпросът, но все пак отговорът на northern-star е насочващ за това какво може да се направи.Майката следва да подаде жалба до съответната районна прокуратура, която може да назначи проверка за изясняване на обстоятелствата посочени в жалбата, особено, ако се сочат данни за извършено престъпление от общ характер. По-вероятно обаче, с оглед сочените данни за упражняване на психически тормоз, РП ще изпрати, образуваната по повод на жалбата преписка, в съответното РУ МВР, което обслужва адреса на жалбоподателката, за предупреждение на въпросния родственик. Ефектът най-вероятно няма да е кой знае какъв, тъй като предупрежденията по чл. 56 от ЗМВР нямат почти никакво възпиращо действие, но все пак е нещо. Вероятно в основата на така създалата се ситуация стои някаква първопричина, но тъй като, от така зададения въпрос, не става ясно каква е тя, няма как да се даде друг съвет за момента, освен горния.
 
Мнения: 27


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron