Американски сенатор съди Бог!

Животните субект ли са на правото? Може ли изкуственият интелект да стане субект на правото? Защо Бог не е субект на правото?

Американски сенатор съди Бог!

от Spaceman » Вто Сеп 18, 2007 11:54 am

Мислех си, че вече нищо не може да ме изненада в делата срещу Бог, но ей-богу, новината по-долу ме шашна. Цял действащ американски сенатор е завел дело срещу Бог! Ето подробностите:


"http://www.utro.ru/news/2007/09/18/680625.shtml

Американский сенатор подал в суд на Бога за терракты и ураганы

MIGnews.com

Старейший сенатор штата Небраска решил использовать силу закона против главного, с его точки зрения, виновника в человеческих несчастьях - Бога. Сенатор Эрни Чамберс из Омахи (шт. Небраска) подал иск против Бога в районный суд округа Дуглас на прошлой неделе.

В своем исковом заявлении сенатор утверждает, что Бог направляет в его адрес и в адрес его соотечественников террористические угрозы, сеет страх и вызывает "массовые смертные случаи, разрушения и террор против миллионов жителей Земли". По словам Чамберса, "опасные наводнения ... ужасные ураганы и катастрофические торнадо" – это все дело рук Бога.

Чамберс, игнорирующий утренние молитвы во время сессий законодательного собрания и часто критикующий христиан, говорит, что подал судебный иск с целью показать - любой может подать в суд на любого, какое бы высокое положение тот ни занимал."

Аватар
 
Мнения: 138

Re: Американски сенатор съди Бог!

от Spaceman » Сря Мар 18, 2009 9:56 am

Ето още подробности за това куриозно дело:

"http://istinski.blogspot.com/2008/11/thursday-october-16-0244-pm.html

Съдебно дело срещу Бог

Бог е причинил смърт, разрушения и терор за милиони според обвинението. Съдята отхвърли делото срещу Всемогъщия поради липса на точен адрес.

Съдебно дело срещу Бог отхвърлено

Съдята отхвърли делото срещу Бог - с довод, че Всемогъщия няма официален адрес на който да му се изпрати призовката. Делото бе заведено от Сенатора на щата Небраска, Ерни Чамбърс с искане за задържане на Бог, който според думите му е направил терористична заплаха срещу него и гражданите на щата му. В допълнение Бог е вдъхновил страх и причинил "многобройни смърт, разрушения и терор за милиони и милиони от земните обитатели". Но заключението от този процес бе, че съдебното решение официално удостоверява, че Бог съществува. Но кой всъщност е отговорен за злините?

Наскоро преп. Муун обвини за същите злини друг виновник - самото човечество и алчността му. Според думите му, "Бог ни предупреждава, че Той не ще вече толерира деленията и разцепленията". Според обяснението на д-р Мун, традиционните теологични представи за Бог са погрешни. Те приемат, че Бог може да постигне всичко, само с помощта на абсолютната Си сила. Ето защо, обяснява той, "на териториите, заети от християнската култура, се е проляло толкова много кръв!"

Представата, че Бог може да прави каквото Си пожелае не обяснява защо Той не е могъл да изведе човека от жалкото състояние, в коеото се намира. Тази постановка не дава друг изход освен да заключим, че или Бог не съществува или е безсърдечен и виновен за всичкото зло.

Д-р Мун от своя страна заявява, че Бог е Родител на човечеството; че водещият мотив за създаването ни е любовта Му. Веднъж отделили се от него поради Грехопадението ние оставяме Бог в безсилна позиция, понеже Той не може насила да се намеси и пормени сърцата ни. Ето защо д-р Мун обяснява, че Бог е в постоянна болка и мъка. Но вместо да разберат страдащото Му сърце, до днес християнските църкви проповядват, че Бог е всезнаещ, всемогъщ и свят, а ние хората сме грешни същества.

Не отдавна много съдебни дела бяха направени и срещу Дарвин. Причината за войните и насилието в последното столетие могът също да бъдат приписани и на влиянието на теориите му. Неговото разбиране за "оцеляването на видовете" чрез борба, стана основа за появата на нечовешки режими като Фашизма и Тоталитаризма довели смъртта на десетки милиони. Но причините поради които дарвин наскоро бе изправен пред съд бяха самите грешки в научните му теории и хипотези."
Аватар
 
Мнения: 138

Re: Американски сенатор съди Бог!

от aum » Пон Юни 22, 2009 12:43 pm

аз пък мисля да заведа дело срещу Дядо Коледа и Зъбната фея, защото не си спазват договора...
Аватар
 
Мнения: 41

Re: Американски сенатор съди Бог!

от atanassoff » Сря Юни 24, 2009 1:35 pm

Дядо Коледа поне ще може да бъде призован чрез Държавен вестник във Финландия (bigsmile), ако не се яви ще успееш да го осъдиш още на първото заседание и да извадиш изпълнителен лист (wink)
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: Американски сенатор съди Бог!

от NicoDim » Чет Юни 10, 2010 5:59 pm

Ами след като не могат да призоват Бог за ответник да призоват "Наместниците" му на Земята - всички патриарси, папата и всички глави на християнски религиозни общности. След като са негови наместници на Земята (или поне папата има такава претенция) значи са надлежно упълномощени да изразяват волята Му , а оттам и ще могат да носят отговорност за "действията" Му.
Следователно искът следва да бъде приет, а религиозните общности - осъдени! (bigsmile) (bigsmile) (bigsmile) (bigsmile)
Аватар
 
Мнения: 29

Re: Американски сенатор съди Бог!

от atanassoff » Чет Юни 10, 2010 6:37 pm

Представителят не носи отговорност за действията на представлявания. Няма да могат да ги осъдят (wink)
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron