Висок пост за българина Петко Драганов в ООН

Субекти на международното право. Международни договори. Международноправни санкции. Международноправни отрасли.

Разработки по МПП

Източници на МПП

Висок пост за българина Петко Драганов в ООН

от Калев » Съб Мар 07, 2009 10:28 pm

Висок пост за българина Петко Драганов в ООН

Дипломатът с 25-годишна кариера поема най-високия пост, заеман някога от българин в системата на ООН

Изображение

Българският посланик и постоянен представител при Службата на ООН и другите международни организации в Женева Петко Драганов става заместник - генерален секретар на Конференцията на Обединените нации за търговия и развитие (ЮНКТАД), съобщи Министерството на външните работи.

Решението е взето от генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. Посланик Петко Драганов ще поеме новия си пост през май 2009 г. на мястото на покойния Дърк Ян Бройнсма.

В момента Драганов е за втори път постоянен представител на България при Обединените нации и другите международни организации в Женева. Бил е също заместник-министър на външните работи и председател на Националната комисия на България за ЮНЕСКО.

По време на своята 25-годишна кариера е заемал постове в Гана и Зимбабве и беше първият посланик на България в Южна Африка, Намибия и Ботсвана.

Петко Драганов е завършил софийската английска гимназия и е магистър по международно право от Института по международни отношения в Москва. Владее английски, френски и руски език, ползва испански и италиански. Женен е, има две деца.

Той поема най-високия пост, заеман някога от българин в системата на ООН.

netinfo.bg, 23.02.2009
Аватар
Модератор
 
Мнения: 137

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron