МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Брак. Съпружеска имуществена общност. Брачен договор. Отношения между родители и деца. Осиновяване. Наследяване. Завещание. Запазени части.

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

от revierata » Вто Юни 14, 2011 11:11 pm

МОЛЯ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ,
РЕШИХ ДА СИ КУПЯ АПАРТАМЕНТ САМО ЧЕ СЛУЧАЯ Е ТАКЪВ
РОДИТЕЛИ ПРЕХВЪРЛЯТ ИМОТ НА СИНА СИ С ДОГОВОР ЗА ГЛЕДАНЕ И ИЗДРЪЖКА СИНА УМИРА И ГО НАСЛЕДЯВА СИНА МУ КОИТО ИСКА ДА ПРОДАДЕ ИМОТА НО РОДИТЕЛИТЕ НА БАЩА МУ СА ЖИВИ
ВЪПРОСЪТ МИ Е СЪС НАСЛЕДЯВАНЕТО НА ИМОТА НАСЛЕДЯВА ЛИ СЕ И КЛАУЗАТА ЧЕ НАСЛЕДНИКА ТРЯБВА ДА ГЛЕДА РОДИТЕЛИТЕ НА БАЩА СИ И В ПРАВОТО ЛИ Е ТОЙ ДА ПРОДАДЕ ИМОТА БЕЗ ЯВЯВАНЕТО НА БАБА МУ И ДЯДО МУ МОГАТ ЛИ ТЕЗИ ХОРА ДА ТЪРСЯТ ПРАВА ОТ МЕН(КУПУВАЧА)???
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
 
Мнения: 1

Re: МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

от aahz » Сря Юни 15, 2011 7:37 am

Може да се разсъждава известно време за договора за издръжка и гледане, обаче тези разсъждения слабо Ви засягат - доколкото разбирам, най-многото прехвърлителят на апартамента е възможно да не изпълнява задълженията за издръжка и гледане (има спор дали въобще те са преминали към него, по-скоро се приема, че са) и баба му и дядо му да поискат разваляне на договора. В този случай обаче развалянето няма да засегне Вашите права, ако исковата молба не е вписана преду вписването на нотариалния акт, с който сте придобили апартамента. Т.е., не би трябвало да има за какво да се притеснявате.
Това, разбира се, се основава на описаната фактическа обстановка, може да има детайл, който да не знам.
Модератор
 
Мнения: 81


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта