неподеляемо жилище????

Брак. Съпружеска имуществена общност. Брачен договор. Отношения между родители и деца. Осиновяване. Наследяване. Завещание. Запазени части.

неподеляемо жилище????

от ctaxo » Сря Юни 24, 2009 9:47 pm

На по какви критерии и на какви условия трябва да отговаря едно жилище за да е неподеляемо жилище (в случая е апартамент) или обратното поделяемо при равни квоти.Кои закон или наредба определят това????
Много е важен за мене този казус.Ще съм благодарен на всеки оказал помощ.
 
Мнения: 1

Re: неподеляемо жилище????

от northern-star » Сря Юни 24, 2009 10:32 pm

може да се направи делба и да се докажат дяловете на съответните субекти (не се разбира от въпроса дали става въпрос за наследство или за поделяне на съпружеска имуществена общност?).
ако жилището, бидейки апартамент, е невъзможно да се подели, единият изплаща на другата страна неговата част и така остава да притежава жилището. ако никой не може да си позволи да плати цената, тогава се продава жилището и парите се поделят според съответната част на лицата.
Аватар
 
Мнения: 307

Re: неподеляемо жилище????

от b_one » Чет Юни 25, 2009 9:25 am

ЗУТ:
Чл. 40. (1) Всяко жилище трябва да има самостоятелен вход, най-малко едно жилищно помещение, кухня или кухненски бокс и баня-тоалетна, както и складово помещение, което може да бъде в жилището или извън него. Допустимо е помещенията да бъдат пространствено свързани с изключение на тоалетни и бани-тоалетни.

(2) Санитарни помещения над жилищно помещение, над кухня или килер за хранителни продукти се допускат само в жилището, което обслужват.


ДР §5
29. "Жилищна сграда" е сграда, предназначена за постоянно обитаване, и се състои от едно или повече жилища, които заемат най-малко 60 на сто от нейната разгъната застроена площ.

30. "Жилище" е съвкупност от помещения, покрити и/или открити пространства, обединени функционално и пространствено в едно цяло за задоволяване на жилищни нужди.

ако за това питате...
 
Мнения: 146


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта