УПИ, разграден от съсобственик

Вещи. Вещни права. Способи за придобиване на вещни права. Защита на владението и държането. Право на собственост. Съсобственост. Етажна собственост. Ограничени вещни права. Защита на вещните права - ревандикационен иск, иск за определяне на граници, петиторни и посесорни искове.

Разработки по Вещно право

УПИ, разграден от съсобственик

от fenko » Пон Апр 16, 2012 12:10 pm

Здравейте,

Имам следния проблем. Съсобственик съм на УПИ, като притежавам 1/2 идеални части от имота. Преди няколко месеца другият съсобственик без мое позволение и без изобщо да ме пита, разгради общия ни имот от три страни. Подал съм жалба в полицията, като след извършената проверка деянията му се установиха и му е бил съставен предупредителен протокол - писмото с резултата от проверката ми изпратиха от МВР преди 3-4 дни. Въпреки това обаче, другият съсобственик явно няма никакво намерение да възстанови оградата - става въпрос за ограда по външните граници на имота - оградна мрежа с колове. Имах надежда, че кварталният инспектор от полицията ще успее да го накара някак да загради пак имота, поне той така ми беше обещал, но явно нищо няма да се случи. Полицаят ми каза, че с тази проверка на другият съсобствнеик е съсздаден някакъв профил и мога да потърся правата си в съда, така е записано и в писмото, което ми пратиха след проверката от полицията. Аз обаче в момента нямам възможност да прибягвам до такива мерки, та въпросът ми е - има ли някакъв друг начин да се опитам да му въздействам, след като полицият явно не свърши работа? Не се сещам за друга възможност, освен да пускам някаква жалба до кмета. Някой може ли да помогне с прдложение?
Много благодаря предварително!