Лично имущество

Вещи. Вещни права. Способи за придобиване на вещни права. Защита на владението и държането. Право на собственост. Съсобственост. Етажна собственост. Ограничени вещни права. Защита на вещните права - ревандикационен иск, иск за определяне на граници, петиторни и посесорни искове.

Разработки по Вещно право

Лично имущество

от stoiljan » Чет Мар 08, 2012 9:44 am

Здравейте,
Опитах се да намеря подобна тема, но не намерих своя отговор, така че ще се наложи да попитам.Та моя казус е следния при развода си предоставих личното си жилище придобито преди брака на съпругата си (бившата) за да отглежда детето ни в него, защото тогава тя нямаше къде да живее а родителските права бяха присъдени на нея.Апартаментът е напълно обзаведен с мебели и уреди купени от мен още преди встъпването ми в брак за, което пазя всичките си фактури, гаранционни карти, договори с майстори и т.н..Сега аз живея в ново необзаведено жилище и трябва да купувам всичко отново. Въпросът ми е: мога ли въз основа на тези документи да си взема мебелите и уредите (печки, хладилник, бойлер и т.н.) от жилището предоставено за ползване на съпругата при развода като единственото изречение в решението, което касае жилището е цитирам:

"Семейното жилище лична собственост на Стоян Иванов, находящо се на ул."Ивац" 10 ет.4 ап.12 в Пловдив се предоставя за ползване на съпругата до навършване на пълнолетие на детето Весела Иванова."

като тук искам да уточня, че към молбата за развода е приложено само едно копие от нотариалният акт на апартамента, ако разбира се това има някакво значение и решението е вписано в имотния регистър.

Благодаря ви предварително.
 
Мнения: 1

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron