Страница 1 от 1

Документ за собственост върху електроуреди, който съда призн

МнениеПубликувано на: Пон Яну 24, 2011 5:06 pm
от franzelkata
Здравейте, интересува ме ако става въпрос за електроуреди, кой е документа за собственост - касовата бележка или гаранционната карта, защото само на гаранционната карта има име. Ако др човек държи против волята ми при себе си мои вещи и гаранционните карти са на мое име, мога ли да го съдя чрез тях и съдът ще признае ли този документ за собственост?

Re: Документ за собственост върху електроуреди, който съда призн

МнениеПубликувано на: Пон Яну 24, 2011 6:08 pm
от atanassoff
И касовата бележка и гаранционната карта указват собствеността върху документа. Гаранционната карта обаче е много по-силна индиция,тъй като гаранционната клауза ползва на първо място собственика на вещта и затова в нея се вписва именно неговото име.

По мое мнение в себе си чрез гаранционната карта имате един много силен коз, който най-вероятно ще се окаже решаващ във Ваша полза.

Re: Документ за собственост върху електроуреди, който съда призн

МнениеПубликувано на: Пон Яну 24, 2011 6:16 pm
от franzelkata
Добре, ако гаранционните карти ( в тях пише моето име) са в др. човек заедно с касовите бележки, за да стане по-ясно след като се изнесох от дома на бившия ми приятел, той не ми даде да си взема нещата. Аз мога да взема копия от Технополис, но това, че той има оригинали на касовите бележки проблем ли е?

Re: Документ за собственост върху електроуреди, който съда призн

МнениеПубликувано на: Вто Яну 25, 2011 12:27 am
от atanassoff
Не е проблем. Копията от Технополис трябва да са с печат на фирмата и да бъдат заверени с "Вярно с оригинала" и подпис на лицето, което издава копието. Отделно от това по твое искане съдът може да задължи бившия ти приятел да представи оригиналите.