Проблем с общинска земя

Вещи. Вещни права. Способи за придобиване на вещни права. Защита на владението и държането. Право на собственост. Съсобственост. Етажна собственост. Ограничени вещни права. Защита на вещните права - ревандикационен иск, иск за определяне на граници, петиторни и посесорни искове.

Разработки по Вещно право

Проблем с общинска земя

от aglaia » Съб Юли 10, 2010 8:20 am

Здравейте! През 1957 г. родителите ми са купили къща построена през 1951 г. върху общинска земя. Плащали са наем и едновременно и данък земя. Мога ли да придобия земята по давностно владение или да я закупя по данъчна оценка.
 
Мнения: 1

Re: Проблем с общинска земя

от Arteglam » Чет Мар 01, 2012 12:43 am

Не би било проблем да се придобие земята и по общата давност от 10 г и по кратката давност, която е 5г , защото праводателите все пак са родителите ви. В случая трябва да отидете при нотариус и да си направите констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка. Викат се 3ма свидетеля, на които нотариуса задава въпроси, чрез които цели да установи дали действително сте владели въпросният НИ в размер на 5 или 10 години. За закупуването от Общината не знам точно каква в процедурата. Колегите да кажат.
 
Мнения: 4


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта