Дело за щети

Вещи. Вещни права. Способи за придобиване на вещни права. Защита на владението и държането. Право на собственост. Съсобственост. Етажна собственост. Ограничени вещни права. Защита на вещните права - ревандикационен иск, иск за определяне на граници, петиторни и посесорни искове.

Разработки по Вещно право

Дело за щети

от kikolina_666 » Чет Яну 14, 2010 12:54 pm

Здравейте, проблема е в това че от известно време в жилището ни имаше теч който беше причинен от неизправност в тръбите/щранга/ на съседите над нас. Тъй като те отказваха да си отремонтират повредата извикахме комисия от общината която ни състави КОНСТАТИВЕН ПРОТОКОЛ, ОСВЕН ТОВА ОТРЕМОНТИРАХМЕ ТРЪБИТЕ НА ВЪПРОСНИЯ АПАРТАМЕНТ ЗА НАША СМЕТКА , ЗАЩОТО СОБСТВЕНИЦИТЕ ОТКАЗАЗАХА ДА СИ ЗАПЛАТЯТ.
Питам , има ли смисъл да завеждам дело за нанесените щети в апартамента ни и ремонта който направихме в гореспоменатия апартамент и в нас също./смяна на тръбите/ или е просто губене на време и пари, колко ще ми струват разходите.БЛАГОДАРЯ!
 
Мнения: 1

Re: Дело за щети

от atanassoff » Пон Яну 18, 2010 11:07 am

Зависи от сумата която сте платили. Ако пазите платежните документи във всички случаи ще спечелите делото. Ответникът ще бъде осъден да заплати всички разноски, които сте направили във връзка с ремонта - нанесените Ви щети + тези за ремонта, който сте направили.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972


Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron