Имам проблем със съседите. Незная кой има право в случая.
2 мнения
|Страница 1 от 1
Имам проблем със съседите. Незная кой има право в случая.
Живея на втория етаж в малка 5-етажна кооперация. В партера притежавам помещение, което има статут на кафе-бар и фризьорски салон, но реших да не го разработвам като такова, заради ред неудобни последствия - шум, голям поток от клиенти до късно вечер и т.н. и направих там рекламен офис, който управлявам аз и който е в процес на смяна на статута от кафе-бар и фр. салон в рекламно студио и копирен център. Това помещение има самостоятелен вход, който е далече от жилищния. При всички случаи тази дейност е значинелно по-благоприятна за спокойствието на съседите ми - не се работи в събота и неделя, затваря се в 18 часа и т.н. Оказа се обаче, че те възроптаха срещу светещите табели, които поставих с цел реклама на дейността в офиса. Едната табела е с лице към улицата, другата - отстрани почти на нивото на човешки ръст. Те не светят в ничии прозорци, но са твърде ниско и се крият от клоните на дърветата по улицата. Затова поставих на ръба на ниската ограда към тротоара метална тръба 3м. на която монтирах малка 40х60 см светеща кутия( пояснявам, че към улицата в тази част на фасадата няма прозорци)....
Та въпросът ми е - имам ли право на тези табели и доколко тяхното поставяне зависи от мнението на живущите в кооперацията, при положение, че още при строежа на кооперацията въпросното помещение е било със статут, както поясних в началото.
Предварително благодаря на всеки, който би ми помогнал със съвет и пояснение на този казус. Или поне да ми каже в кой закон или нормативна уредба бих могъл да прочета за това.
Та въпросът ми е - имам ли право на тези табели и доколко тяхното поставяне зависи от мнението на живущите в кооперацията, при положение, че още при строежа на кооперацията въпросното помещение е било със статут, както поясних в началото.
Предварително благодаря на всеки, който би ми помогнал със съвет и пояснение на този казус. Или поне да ми каже в кой закон или нормативна уредба бих могъл да прочета за това.
Re: Имам проблем със съседите. Незная кой има право в случая.
Без да съм проучил детайлно въпроса относно правото на тротоарна реклама, относно Вашия проблем мога да кажа че съседите нямат право да Ви попречат на рекламната дейност по юридически път, т.к. за целта трябва да докажат неудобствата, които им създава - при това става въпрос за реални неудобства, а не измислени.
Струва ми се обаче, че ще имате фактически проблеми - ще Ви трошат рекламите, Вие ще се харчите за нови. От личен опит знам че полицията не се занимава с такива дребни хулигански прояви (няма необходимия човешки ресурс при толкова престъпления дневно). Най-добре е да се разберете по време на общо събрание на етажната собственост.
Струва ми се обаче, че ще имате фактически проблеми - ще Ви трошат рекламите, Вие ще се харчите за нови. От личен опит знам че полицията не се занимава с такива дребни хулигански прояви (няма необходимия човешки ресурс при толкова престъпления дневно). Най-добре е да се разберете по време на общо събрание на етажната собственост.
2 мнения
|Страница 1 от 1