Конспект по вещно право (СУ)

Вещи. Вещни права. Способи за придобиване на вещни права. Защита на владението и държането. Право на собственост. Съсобственост. Етажна собственост. Ограничени вещни права. Защита на вещните права - ревандикационен иск, иск за определяне на граници, петиторни и посесорни искове.

Разработки по Вещно право

Re: Конспект по вещно право (СУ)

от Lady_Croft » Сря Яну 21, 2009 11:34 pm

Всичко след 19 въпрос. Да, да, звучи странно, но да (smile)
Аватар
Модератор

от Lexy » Пон Яну 26, 2009 10:04 am

Аз разбрах, че трябва да учим до 20ти въпрос включително + 27-ми ??? къде е истината? :)

от Hustler » Съб Яну 31, 2009 3:07 pm

Истината:до 19ти+27

от Калев » Пон Фев 02, 2009 10:58 am

pure pwnage (bigsmile)
Аватар
Модератор

от pebbles » Пон Фев 02, 2009 11:35 am

(dull) какво се случи всъщност на 02.02....

Пиши на кирилица!

от Jantex » Пон Фев 02, 2009 12:04 pm

Лошо, много лооошооо (fubar)
Аватар
Модератор

от Антоан Николов » Пон Фев 02, 2009 5:40 pm

Jantex написа:Лошо, много лооошооо (fubar)

Освен, че раздели групите какво друго стана?! Да не се ядосал още повече.

П.С. В този случай сами сме си виновни. След като каза първите 3 реда да останат, просто трябваше толкова да останат и за 3 дена всичко щеше да приключи. Ама типично по български повечето народ тръгнаха да му искат обяснение. И го получихме. (angry) (angry)
Аватар

от Jantex » Пон Фев 02, 2009 9:33 pm

Ами всъщност стана следното...

Останахме 3 реда хора, но не стояхме най-отпред, а на средните 3 реда, ако мога така да се изразя...
Аз и още някои колеги, с които бяхме стояхме най-отзад най-вдясно и съответно най-далече от него и по едно време чухме следното:
"Пишете каквото знаете!"
Разпитах всички колеги около мене и всички бяха чули същото и всеки взе да си пише по който си иска въпрос, включително и аз...
Впоследствие след изпита разбрах, че бил казал " Въпрос 14: Защита правото на собственост" и един колега го попитал какво да включим във въпроса (понеже нали все някой задава въпроси от тоя род) и той отговорил тогава : "Пишете каквото знаете!"
Ние (доста колеги - поне 8-10 души) чухме само това - " Пишете каквото знаете " (itwasntme)
...и така писахме каквото знаем...Аз лично писах за Придобивната давност, понеже беше последното нещо което четох...

По едно време по средата на изпита се чу някакво момиче да пита "А да включва ме ли Ревандикационния иск" и той каза "Включвайте каквото искате"...Доста се чудихме с колегите и се смеехме, защо го пита такива неща...ама после разбрахме защо - само че изпитът беше приключил вече (wait)

Абе един голям майтап стана (bigsmile) (bigsmile) (bigsmile)
Но наистина нашата групичка отзад наистина нищо не чу.
Аз по принцип съм и доста глух и дори да бях на 2 метра пред него нямаше да го чуя най-вероятно, тъй че според мен е редно да се записват въпросите поне на дъската!!!
Но то е редно много неща да се направят в тоя факултет, само дето не се правят (evilgrin)
Аватар
Модератор

от casus_belli » Вто Фев 03, 2009 3:56 am

Според мен си беше супер забавно.Култова ситуация възможна да се случи само в България,да бъде сътворена от българи и да бъде разбрана само от такива.
1.Професорът казва на тези,които са били на последните лекции да дойдат на 2.02,поради редица субективни и обективни причини,които са ясни на всички.
2.Естествено всички разбират и решават да се възползват от промоцията в стил "happy hour","2в1"-ранно минаване на изпита плюс хубава оценка . (clap)
3.Професорът идва с торбичка "Billa" в ръка и съвсем адекватно отбелязва,че си е взел само тази торбичка за работите и книжките.Замислете се,ако всички бяха писали и си предали въпросите и книжките,професорът би трябвало да си вземе сак да ги носи.(shake)
4.И кулминацията на мероприятието според мен-колежка отива с кутия бонбони в ръка,непосредствено преди професорът да обяви новината,и се опитва да почерпи преподавателя по случай някои щастлив нейн повод(рожден ден,годеж,кръщене). (rofl)
В следващия момент си представям тази цялата тази ситуация в който и да е елитен университет извън пределите на родината.Е,не мога.
П.П.С поста си не целя да обидя никой.Просто реших да разкажа как протече първият ден на "изпита" през моите очи.Успех през сесията на всички.
Последна промяна casus_belli на Вто Фев 03, 2009 9:18 am, променена общо 1 път

от Калев » Вто Фев 03, 2009 5:38 am

casus_belli написа:Според мен си беше супер забавно.Култова ситуация възможна да се случи само в България,да бъде сътворена от българи и да бъде разбрана само от такива.
Не съм сигурен какво точно имаш предвид, но ми се струва, че хвърляш вината за цялата ситуация само върху студентите. Поправи ме, ако греша, може да не съм разбрал. Вярно е, че по-голямата част от явилите се не бяха прочели учебника дори и един път. Към тази група спадам и аз и не се гордея с това. И все пак смятам, че ситуацията беше абсурдна по отношение на това, че проф. Петров и асистентът цяла година повтаряха "елате всички на 02.02 / явете се всички на първата дата". Не, че професорът не е прав, ама можеше да ни каже по-рано, за да не се налага да ставам в 05.00, за да се разходя до университета.
Аватар
Модератор

ПредишнаСледваща