Изпит

Административни актове. Издаване и обжалване на административните актове. Компетентност на изпълнителните органи на държавата. Административни нарушения и административни наказания. Принудителни административни мерки. Нормативна уредба.

Разработки по административно право

Разработки по административен процес

Re: Изпит

от Syrian » Нед Сеп 07, 2008 8:21 pm

Доколкото знам всички са си устен изпит..?
Аватар
 
Мнения: 29

Re: Изпит

от Mura » Нед Сеп 21, 2008 7:26 pm

От тази учебна година учебният план е променен, като една от промените, сведена на нашето внимание касае Административното право. Дисциплината се разделя на АП - обща и специална част - зимен семестър на 2 курс, а Административният процес отива в трети курс.

Да ни е честита промяната... може и да е за добро.
Аватар
 
Мнения: 25

Re: Изпит

от atanassoff » Нед Сеп 21, 2008 11:05 pm

Мисля, че наистина така е по-добре - няма да се пришпорват лекциите, а и процесът е доста трудно разбираем за 2-ри курс (поне аз тогава не зацепих идеята като цяло (devil) )

Иначе това предполага и нови конспекти, както и съответните раздели във форума. Надявам се потребителите ни от втори курс се включат с тази информация.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: Изпит

от Mura » Пон Сеп 22, 2008 11:47 am

Абе то няма гаранция колко ще зацепим и ние, въпреки промяната (tongueout)

Иначе ще се включваме с нова информация, стига да я има. Преподаването сега на задочниците върви по стария конспект, като идеята е просто да теглим чертата преди процеса.
Аватар
 
Мнения: 25

Re: Изпит

от northern-star » Пон Сеп 22, 2008 3:49 pm

Да, така ще е по-олекотено впрочем. Малко изнемогващо идваше двете като бяха в едно. Аз дори бях чувала, че процеса ще се слага 5-ти курс, заедно с другите два процеса, но може би са счели, че не е толкова труден.
Mura, ще зацепите, ще зацепите :) Keep us posted с новостите!
Аватар
 
Мнения: 307

Re: Изпит

от Josefinne » Чет Дек 25, 2008 8:41 pm

Аз пък мисля, че не са разделили материала за благото на студентите, а по необходимост. Уважаеми колеги, кога администрацията е правила нещо в наш интерес, моля ви, не бъдете наивни. Още с първото висене на опашката, за да се запишете в тоя факултет, трябва да ви е станало ясно, че тук е като в държавна администрация - всичко е бавно и върви с много кафе,цигари и неудобно ( нехващаемо или направо несъществуващо по мое мнение) работно време. Просто е невъзможно да преподават процеса, без студентите да имат понятие от гражданско право, което е във втори курс.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 116

Re: Изпит

от razli4na » Вто Дек 08, 2009 6:09 pm

Искам да отправя оргомни благодарности на тези луди хора, които се наеха да качват лекции и да поддържат чудесния форум на Legal Theory. Уверих се в това колко са страхотни, за пореден път, след изпита ми по Административно право. Четох за него само от лекциите във форума и изкарах петичка. Естествено можеше и 6 да имам, ако бях седнала при някоя от асистентките, но по някакво стечение на обстоятелствата се паднах при Сивков. Нооо...нека не бъдем алчни, щастливи сме и с 5. Лекциите по АП са чудесни наистина, систематизирани и разбираеми, точно това, което ти трябва, за да схванеш нещата и да ги подредиш в главата си. Без тях щях да съм жив зян. А относно изпита...специално за мен мина доста леко...теглиш си един въпрос от общата и един от специалната част...говориш уверено и без да спираш...ако се сетиш да вмъкнеш нещо от друг въпрос си чудесен...а за специалната част наистина Сивков иска нормативна уредба задължително. Но не е страшно. Естествено не е страшно като си минал лекциите във форума... Успех на всички и хора, прочетете ги. Добри са.
 
Мнения: 1

Предишна

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта