Конспект по Общо учение за държавата (СУ)

Същност, възникване и развитие на държавата. Проявления, преобразуване и форми на държавата.

Разработки по ОУД

Re: Конспект по Общо учение за държавата (СУ)

от burnandbass » Пон Фев 09, 2009 12:16 am

Мисля, че това е най-гадният предмет първия семестър и ме е яд, че не почнах по-отрано. По-голямо разтягае на локуми не бях чел отдавна...


Яд ме е също, че университета ни е много назад в някои неща --> Не може да се освобождаваш от спорт, засега не съм видял как се освобождава от изпити, а поправителните сесии са чак септември, когато нито ти са пресни знанията, нито искаш да учиш.
Аватар
 
Мнения: 10

Re: Конспект по Общо учение за държавата (СУ)

от Сенки и прах » Пон Фев 09, 2009 11:11 am

burnandbass написа:Мисля, че това е най-гадният предмет първия семестър и ме е яд, че не почнах по-отрано. По-голямо разтягае на локуми не бях чел отдавна...


Яд ме е също, че университета ни е много назад в някои неща --> Не може да се освобождаваш от спорт, засега не съм видял как се освобождава от изпити, а поправителните сесии са чак септември, когато нито ти са пресни знанията, нито искаш да учиш.Всеки предмет е гаден и сложен докато не го научиш.Аз съм забелязал,че ако положа усилия да разбера нещо то рано или късно успявам.И после не ми се струва нито гадно,нито трудно или нещо подобно.Но ако правя нещата "през куп за грош" - положението различно.

Прав си,че има разтягане на локуми.Ако нямаше учебникът щеше да е 120 а не 230 страници (bigsmile) .
Но когато уловиш логиката колкото и да ти разтягат локуми и да се опитват да ти кажат едно и също нещо по няколко начина то просто ти обогатяват речника.
Хей и мен ме е яд че не съм почнал по-рано (dull) .Сега имам 4 дни да науча учебника.Преди ваканцията питах баща ми той за колко време би научил ИППУ и ОУД и отговорът беше МЕСЕЦ!Ще има стрес....но-майната му - просто ще гледам да науча нещата качествено.Така дори да отида на поправка ще знам че имам някакъв капацитет в главата си.По-добре отколкото да науча всичко,но посредствено.
Хм...Това за освобождаването от изпити - в НБУ ги освобождават от иьпити страшно лесно - правят разни колоквиуми,представят различни неща на преподавателите и хоп накрая - няма изпит,а оценката се гради на базата на някакви текущи знания.Аз мисля,че сме си по добре с изпити.Поне засега мисля така (bigsmile) .Така сме принудени да седнем да учим яко за изпита.А не да минаваме между капките.Така поне ни остава нещо в главата.
Септември си е добре - ако се провалиш на изпита имаш време после да седнеш да научиш нещата като хората.Без стрес и глупости.
 
Мнения: 14

Re: Конспект по Общо учение за държавата (СУ)

от aum » Пон Фев 09, 2009 11:41 pm

Не съм съгласен,че след като си набутал 200 страници знания в главата си за 3 дена,след изпита ти остава нещо. Всичко изветрява до седмица,максимум месец!!!

И мен ме е яд,че не седнах да чета по ОУД по-рано,но си мислех,че ИБДП е най-трудният изпит и хвърлих адски много нерви в него. Най-накрая ще се окаже,че ще ходя на поправка по ОУД,а не по ИБДП,както си мислех. Предметът на Дачев е безпочвено подценяван...а сега отивам да си направя кафе,защото няма време за сън (nerd)
Аватар
 
Мнения: 41

Re: Конспект по Общо учение за държавата (СУ)

от James Raynor » Вто Фев 10, 2009 4:50 pm

Възможно ли е да се изкара добра оценка само с учене по учебника. Наясно съм, че някои въпроси ги няма там, но за останалите трябва ли да попрегледам лекциите? Споделете, ако има някои конкретни въпроси, на които да наблегна и на записките, ползвали ли сте ги при развиването на въпросите на сайта?
 
Мнения: 1

Re: Конспект по Общо учение за държавата (СУ)

от jbblaskovitz » Вто Фев 10, 2009 8:52 pm

Някои ще сподели ли как му е минал изпитът ?
Аватар
 
Мнения: 21


Re: Конспект по Общо учение за държавата (СУ)

от lampsgirl » Чет Окт 13, 2011 2:00 pm

Assasiyah написа:КОНСПЕКТ
за семестриален изпит по "Общо учение за държавата"


(!) (i) 44. Европейският съюз.Развитие на идеята за Европейския съюз. Европейските институции (този въпрос е формулиран от екипа, т.к. нямаме достъп до оригинален конспект, в който е формулиран)


В настоящия конспект това е 41. въпрос и е формулиран "Характеристика на Европейския съюз"
 
Мнения: 1

Предишна

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта
cron