Конспект по ОТП (СУ)

Предмет и метод на ОТП. Място на ОТП сред другите науки. Що е право? Възникване на правото. Основни правни понятия: източници на право, субективни права и правоотношения, юридически факт, правонарушение. Теория на тълкуването.

Разработки по ОТП

Re: Конспект по ОТП (СУ)

от northern-star » Съб Ное 01, 2008 6:39 pm

Щом си при проф. Ташев, той ще те изпитва, а не проф. Милкова. Не е излишно да прочетеш и нейния учебник, но действай според правилата и изискванията на конкретния професор, който ще те изпитва!
Аватар

от DavVvoO » Пон Мар 16, 2009 1:57 am

а изпитьт е писмен или устен?

от Yotov » Чет Мар 26, 2009 7:07 pm

Аз съм първи курс, втори поток. Първият семестър ни водеше лекции проф.Ташев, а сега - проф. Тенчо Колев. Вярно ли е, че ако ни изпитва проф.Колев, иска да се знаят нещата и от учебника на проф.Милкова, понеже били по-близо до неговите възгледи?
Аватар

от Най » Пон Апр 06, 2009 1:22 pm

Може би за повечето от вас не вярно, но според мен учебникът на проф. Милкова е много добре написан /в сравнение с други/. Лично аз го намирам за полезен и доизясняващ някои неща, така че определено смятам да го използвам...Мисля, че който и да ни изпитва, ще ни е от полза (wink)

от aum » Съб Май 16, 2009 4:01 pm

Учебникът на Милкова е пълен с ненужна баластра - едни и същи "лафчета" се въртят през цялото време и аз лично имам чувството, че чета едно и също нещо. Лично мнение. Харесвам учебника на Ташев.
Аватар

от stoev.inc » Пон Май 18, 2009 11:21 pm

тоя конспект като е публикуван 2007, нали все пак е актуален? (smile)

от stoev.inc » Вто Май 19, 2009 1:48 pm

ооо, добре, мерси (handshake)

от aum » Пон Май 25, 2009 8:58 pm

Хм...дали ако се готвя по разработките от конспекта на Ташев, ще успея да си взема изпита при Милкова (wondering) Не мога да преценя дали има чак толкова фрапантни разлики между двата (speachless)
Аватар

от Tzutzo » Вто Юни 02, 2009 1:59 pm

Здравейте, не мога да открия въпросите за юридическа отговорност в посочената по горе директория бихте ли ми помогнали моля с по контретно опътване-благодаря предварително

ПредишнаСледваща