Конспект по ОТП (СУ)
Re: Конспект по ОТП (СУ)
!!!На вниманието на колегите от І-ви курс,задочно обучениена ЮФ!!!
Онзи ден (на 17 март) ходих до канцеларията на ЮФ, да питам за точните дати и местоположения на изпитите. Там ме бе съобщено ,че цитирам:
"Не можем да ви дадем такава информация."
Тогава аз попитах дали някъде се намира някаква папка с гриф "СТРОГО СЕКРЕТНО", и ако да кога ще можем да я видим. Тогава ми бе съобщено ,че трябва да се оправяме сами ,и да си потърсим сами информация относно датите на всички изпити.
Досега на сайта на ЮФ ,бе публикуван някакъв списък на който е изписана информацията за изпита по РЧП.
Та,колеги пита се - дали някой има въобще някаква информация за изпитите по философия на правото и организация на правозащитните институции, и ако да ,моля да я публикува за да знаем кога аджаба да се явим.
Благодаря ,че изчетохте тозе ферман,
Nikolas
Онзи ден (на 17 март) ходих до канцеларията на ЮФ, да питам за точните дати и местоположения на изпитите. Там ме бе съобщено ,че цитирам:
"Не можем да ви дадем такава информация."
Тогава аз попитах дали някъде се намира някаква папка с гриф "СТРОГО СЕКРЕТНО", и ако да кога ще можем да я видим. Тогава ми бе съобщено ,че трябва да се оправяме сами ,и да си потърсим сами информация относно датите на всички изпити.
Досега на сайта на ЮФ ,бе публикуван някакъв списък на който е изписана информацията за изпита по РЧП.
Та,колеги пита се - дали някой има въобще някаква информация за изпитите по философия на правото и организация на правозащитните институции, и ако да ,моля да я публикува за да знаем кога аджаба да се явим.
Благодаря ,че изчетохте тозе ферман,
Nikolas
Някой може ли да ми каже откъде да четем за въпрос 21. от конспекта на Милкова - Правото в системата на нормативната организация на обществото - обща характеристика?
Здравейте!
Бихте ли ми казали каква литература мога да ползвам за видовите и йерархията на нормативните актове освен учебниците на Милкова и Ташев?
А още по-добре, ако знаете дали материалите по темата в legaltheory са само от лекции на Г. Денков или и от други източници.
Благодаря предварително!
Бихте ли ми казали каква литература мога да ползвам за видовите и йерархията на нормативните актове освен учебниците на Милкова и Ташев?
А още по-добре, ако знаете дали материалите по темата в legaltheory са само от лекции на Г. Денков или и от други източници.
Благодаря предварително!
За изпита четеш само по Милкова или Ташев - зависи при кого ще се явяваш. Нещата, които са качени от Assasiyah и мен са подходящи за изпита при проф. Ташев, тези на Lady_Croft - за изпита при проф. Милкова. За разработките по Ташев имаш гаранциите ми, че са оценка отл. 6. Тествани са и на колоквиуми
Не е добре преди изпита да се обременяваш с 17843 становища на видни и недотам видни юристи.
Виж и тази тема http://legaltheory-forums.org/phpBB3/vi ... =22&t=1599

Не е добре преди изпита да се обременяваш с 17843 становища на видни и недотам видни юристи.
Виж и тази тема http://legaltheory-forums.org/phpBB3/vi ... =22&t=1599
atanassoff написа:За разработките по Ташев имаш гаранциите ми, че са оценка отл. 6.
Абе, ей!

И за тези на Lady_Croft гарантирам, че са за 6

Ама, мене ако питаш, най-голямата гаранция е да седнеш и да научиш

Мерси за съветите.
Учебниците на Ташев и Милкова са абсолютно достатъчни за изпита...сигурна съм...
Но работата е там, че използвах тези материали в курсовата си работа и ако ме попитат откъде са, трябва да имам подходящ отговор.
Някои преподаватели са скептично настроени към legaltheory :(
Както се казва, благодаря за вниманието :)
Учебниците на Ташев и Милкова са абсолютно достатъчни за изпита...сигурна съм...
Но работата е там, че използвах тези материали в курсовата си работа и ако ме попитат откъде са, трябва да имам подходящ отговор.
Някои преподаватели са скептично настроени към legaltheory :(
Както се казва, благодаря за вниманието :)
sabrina написа:Някои преподаватели са скептично настроени към legaltheory :(
Нормално, и аз да бях преподавател, и аз щях да бъда скептично настроена

Успех на изпита!

http://store1.data.bg/atanas/OTP
Тук съм качил сканираните ми записки по ОТП. Те са от учебника на Д.Милкова. ТОВА НЕ СА ЛЕКЦИИ, а записки, които направих докато се готвих за изпита. Липсват точките, които вече са публикувани и известна доза от първите 20. Надявам се да помогнат.
Редакция: в момента имам проблем с връзката към дата.бг, затова по-късно ще кача и останалите файлове.
Тук съм качил сканираните ми записки по ОТП. Те са от учебника на Д.Милкова. ТОВА НЕ СА ЛЕКЦИИ, а записки, които направих докато се готвих за изпита. Липсват точките, които вече са публикувани и известна доза от първите 20. Надявам се да помогнат.
Редакция: в момента имам проблем с връзката към дата.бг, затова по-късно ще кача и останалите файлове.
Здравейте! Аз съм втори поток и проф.Росен Ташев ми води лекциите по ОТП. Имам следния въпрос: възможно ли е на изпита да ме изпитва проф.Милкова, и в тази връзка има ли смисъл да се готвя и по нейния учебник? Благодаря предварително!