Курсова работа по ОТП

Предмет и метод на ОТП. Място на ОТП сред другите науки. Що е право? Възникване на правото. Основни правни понятия: източници на право, субективни права и правоотношения, юридически факт, правонарушение. Теория на тълкуването.

Разработки по ОТП

Курсова работа по ОТП

от ikanev_ » Пет Апр 16, 2010 4:39 pm

Здравейте!Имам да пиша курсова работа по ОТП на тема "Законът като основен източник на правото в континенталната правна система".Намерих някои материали в интернет,които вярвам ще са ми в полза.Бихте ли ме насочили към литература,която ще ми помогне за курсовата работа и някои насоки, относно нейната структура.Благодаря предварително на тези,които са така добри да помогнат!

Re: Курсова работа по ОТП

от atanassoff » Пет Апр 16, 2010 11:37 pm

Вж. материалите в legaltheory.org
Мисля, че гл. ас. Денков е публикувал там своята докторантура. Всеки учебник по ОТП ще ти свърши работа. Освен това виж и Павлова, М. Гражданско право - обща част относно мястото на законът в частното право; Вж. също Стойнов, Ал. Наказателно право - обща част относно законът като единствен източник на наказателното право.
Относно структурата - имаш пълна свобода - избери структурата на даден учебник в тази му част и действай.
Аватар
Администратор