Относно изпитът по ОТП

Предмет и метод на ОТП. Място на ОТП сред другите науки. Що е право? Възникване на правото. Основни правни понятия: източници на право, субективни права и правоотношения, юридически факт, правонарушение. Теория на тълкуването.

Разработки по ОТП

Относно изпитът по ОТП

от Lukaev » Сря Май 06, 2009 10:49 am

Здравейте. Интересувам се от това кой ще ме изпитва на изпитът по ОТП, след като първия семестър ми преподаваше проф. Ташев, а вторият проф. Колев. Изпитът писмен ли е или устен? Чуха се различни мнения ( някои дори граничещи с пълната глупост ) и поради тази причина реших да задам въпроса си тук :) Благодаря
Аватар
 
Мнения: 7

Re: Относно изпитът по ОТП

от atanassoff » Чет Май 07, 2009 4:25 pm

И двамата ще ви изпитват. Изпитът може да устен и писмен. За редовните по-вероятно - устен (до сега винаги е бил такъв). Минали години само за първа дата на задочното беше писмен. За по-сигурно на последната лекция - питай и преподавателя.

Проф. Ташев гледа оценките от колоквиумите и от курсовите работи.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: Относно изпитът по ОТП

от Yotov » Съб Май 16, 2009 11:06 am

А каква е процедурата на самия изпит? Влизаме 5-6 човека, както по ИБДП, теглим и чакаме своя ред?
Аватар
 
Мнения: 36

Re: Относно изпитът по ОТП

от atanassoff » Съб Май 16, 2009 1:43 pm

Да. Изпитват професора и съответния асистент на групата.
Аватар
Администратор
 
Мнения: 972

Re: Относно изпитът по ОТП

от Yotov » Чет Юни 04, 2009 11:45 pm

С всичката условност на сравнението, изпитът по ОТП (при проф. Ташев/проф. Колев) по-тежък ли е от ИБДП?
Аватар
 
Мнения: 36

Re: Относно изпитът по ОТП

от Jantex » Пет Юни 05, 2009 6:30 pm

Според мен ИБДП е един от най-леките и готини изпити, тъй че не мога да ти разбера върпоса много-много (giggle)

Иначе ОТП е по-тежичък и наистина се иска да си чел (както и този по ИБДП, разбира се и както всеки друг изпит..) (nerd)
Аватар
Модератор
 
Мнения: 254

Re: Относно изпитът по ОТП

от Yotov » Нед Юни 14, 2009 4:59 pm

Бих искал да задам още няколко въпроса за изпита при проф. Ташев и проф. Колев. Много ли са педантични в изпитването? Искат ли детайлно развиване на въпросите или само в общи рамки? Колко време средно продължава изпитването на един студент? Ако ме изпитва проф. Колев, как стоят нещата с изложението на концепциите на проф. Ташев? Толерантен ли е проф. Колев към тях?

Благодаря предварително на колегите, които евентуално се отзоват на моите въпроси. :D
Аватар
 
Мнения: 36

Re: Относно изпитът по ОТП

от jbblaskovitz » Пон Юни 15, 2009 6:17 pm

Днеска изпита беше писмен (+ малко орален)... Висехме цел ден като луканки
Аватар
 
Мнения: 21

Re: Относно изпитът по ОТП

от zarakossa » Вто Юни 16, 2009 11:45 am

Това дали значи, че и за другите групи ще е писмен изпита, или вие сте някакво изключение (thinking)
 
Мнения: 2

Re: Относно изпитът по ОТП

от tara » Сря Юни 17, 2009 3:02 pm

Колеги, тъй като видях че никой не желае да отговори конкретно на въпроса как протича изпитът по ОТП аз реших да конкретизирам. Моят изпит протече така: изпитващи Проф. Д. Милкова и Ас. Ив. Кьосев в кабинет 311, влизат първите 7 човека(по предварително издаден от нас списък) теглят 1 въпрос от 1-30в. и 1 въпрос от 30-95в , сядаш, пишеш си каквото се сетиш върху тях докато доиде твоя ред и сядаш пред този изпитващ, който е свободен. Ако седнеш при Проф. Милкова трябва да си сериозно учил за да мпжеш да отговориш на какъвто и да е въпрос от конспекта, тя пита подробно след това ти преглежда курсовата и задава въпроси и по нея за да разбере дали си наясно какво си писъл и дали го разбираш, после гледа оценката ти от семинарни занятия(ако се колебае колко да ти пише) и ти поставя оценка. Изрично казвам Проф. Милкова не се заяжда с цел да ви скъса, не задава въпроси които не са писани в учебника и той е достатъчен за пълна подготовка! Тя иска да види че сте опознали материята и разбирате какво говорите, не бъдете много остроумни и най-вече не се давайте вид че знаете много много задължително преди да седнете да ви изпитва трябва да сте си записвали на лист какво смятате да говорите по въпросите , а не да решите че всичко си знаете и да не си подредите мислите писменно , тя го приема като знак за неуважение. При ас. Кьосев сядайте ако имате мн трудни въпроси и малко знания върху тях , той няма да се заяде , изслушва ви рядко задава допълнителни въпроси. След изпита оценките бяха така разпределени ас. Кьосев- 5,6; Проф. Милкова -2,3,4,5, в доста редки случаи 6 (на 50 човека 3 6-ци). Може да ви изпитват от 10 до 20 мин. , бъдете търпеливи, не спорете с преподавателите и не се пазарете! Късмет на всички !!! (smile)
 
Мнения: 1

Следваща

Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта