относно въпросите от конспекта на задочниците

Предмет и метод на ОТП. Място на ОТП сред другите науки. Що е право? Възникване на правото. Основни правни понятия: източници на право, субективни права и правоотношения, юридически факт, правонарушение. Теория на тълкуването.

Разработки по ОТП

относно въпросите от конспекта на задочниците

от irina_petrova31 » Нед Май 04, 2008 12:11 pm

Здравейте!! Студентка съм първи курс задочно и ме интересува откъде мога да прочета нещо по въпросите 31,32,33,34 от конспекта?Не успях да открия нищо за юридическа санкция и за санкционнна охрана на правната норма (sad) . Благодаря ви предварително! (smile)

Re: относно въпросите от конспекта на задочниците

от haifisch » Нед Май 04, 2008 11:18 pm

От конспекта за задочното обучение отпаднаха следните въпроси -> 24 , 27 , 31 , 32 , 33 , 64 ..... отпаднаха именно защото в учебниците няма инфо за тях и не са четени на очните ... въпрос 34 го има в учебниците виж по-внимателно (!)
Аватар

от irina_petrova31 » Пон Май 05, 2008 11:07 am

Благодаря ти много, haifisch! Явно съм пропуснала факта, че отпадат някои въпроси. (blush)

от Marin » Чет Май 15, 2008 8:10 am

Може ли да попитам за кой университет става дума, че са отпаднали тези въпроси.
Благодаря Ви!
Аватар

от Mura » Чет Май 15, 2008 9:08 am

Отпадналите въпроси са за задочните студенти в СУ.
Аватар

от Marin » Чет Май 15, 2008 10:11 am

Благодаря Ви, но за съжаление мен не ме засяга.
А кой е преподавател по ОТП при вас?
При нас ( във ВТУ) е Тенчо Колев.
(tongueout)
Аватар

от Mura » Чет Май 15, 2008 10:22 am

При нас лекции водиха двама преподаватели - проф. Р. Ташев и проф. Д. Милкова. На изпита имаме право на избор при кого от двамата да се явим. Предполагам си попадал на техните учебници по ОТП. (wink)

Иначе, на мен Тенчо Колев ми водеше ОТП-то докато учех политология, пак в СУ. И изпита мина съвсем нормално... е аз си знаех де (smile), но останах с впечатление, че оценява обективно...

Успех с изпита!
Аватар

от Marin » Чет Май 15, 2008 10:57 am

Относно учебниците, четно казано имам ги всичките, но от този на Милкова просто не може да се учи, няма такова чудо, едно изречение да е по 5-6-7 реда, просто е някакъв ужас. Учебникът на Ташев не съм го отварял, струва ми се много голям, а като че ли няма и да го отворя.
Май ще се учи от лекциите и от учебника на Тенчо Колев.
Благодаря Ти! (wink)
Аватар

от atanassoff » Чет Май 15, 2008 1:43 pm

Учебникът на Ташев е все пак монография и част от (ако не се лъжа) тетралогия по ОТП. Той е най-новото и най-модерното, така че наистина не е зле човек да му хвърли един поглед. Що се отнася до Милкова - пропусни първите 100-120 страници увертюра и в останалата част от 100-тина страници ти е обяснено цялото ОТП накратко.
Аватар
Администратор

от Marin » Чет Май 15, 2008 3:40 pm

Благодаря Ти за съвета.
Аз мислех да го изхвърлям тоя учебник, но май ще го прехвърля. (wink)
Аватар

Следваща